Eksplorativna / evakuaciona kiretaža

Eksplorativna/evakuaciona kiretaža je intervencija koja se radi u slučajevima kada je potrebno uzimanje ili uklanjanje materijala iz unutrašnjosti materice i/ili grlića u cilju dijagnoze ili terapije. Vrši se u intravenskoj anesteziji/analgosedaciji. Nakon uvođenja u intravensku anesteziju/analgosedaciju lekar će postaviti spekulum i prihvatiti grlić instrumentom, nakon čega će se postepeno vršiti širenje grlića. Nakon postizanja zadovoljavajuće širine, u unutrašnjost materice se uvodi instrument kojim se vrši evakuacija materijala. Ukoliko se radi i endocervikalna kiretaža, postupak je isti, jedino se materijal uzima i iz unutrašnjosti grlića. Nakon intervencije moguće je oskudno krvarenje i slabiji bolovi.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Folikulometrija

Šta je folikulometrija? Šta je indikacija? U kom delu ciklusa se radi? Koliko često se radi u toku jednog ciklusa?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: