Epilacija – kako odabrati pravi način?

Iskoristite sjajan popust od 50% za lasersko uklanjanje dlačica! Pozovite 021 551 331!

Trajno uklanjanje malja – epilacija, obihvata različite tehnike kojima se uklanjaju neželjene dlačice, korišćenjem energije svetlosnog izvora. Trenutno dostupne metode epilacija razlikuju se po frekvenciji na kojoj rade i širini spektruma  IPL (intensive pulse light – široki spektrum), rubinski laseri (na talasnoj družini od 694 nm), aleksandrit (na talasnoj dužini od 755 nm), diodni (talasna dužina 819 nm) i neodimijumski laseri (Nd:Yag – talasna dužina 1064 nm). U zavisnosti od talasne dužine laseri su različito efikasni, a efikasnost zavisi i od tipa kože i dlake – tamnije dlake se lakše uklanjaju, svetlije teže, kao i od faze u kojoj se nalazi dlaka kada se radi epilacija.

Dejstvo lasera se bazira na emitovanju vrlo usmerenog zraka svetlosti na odredjenoj talasnoj dužini, koji – kod epilacije, deluje na melanin u dlaci, zagreva koren dlake i vrlo selektivno oštećuje samo folikul dlake, ne delujući na okolno tkivo. Kada se ošteti folikul, dlaka ispada i više ne raste na tom mestu. Najefikasniji za epilaciju su stariji, diodni, i savremeni, neodimijumski laser (Nd: Yag), koji je efikasniji kod tamnije kože i tamnije dlake. Za razliku od lasera, intenzivno pulsirajuće svetlo (IPL) ima širok spektar talasnih dužina a ne vrlo usmereni zrak jedne talasne dužine, samim tim nije selektivan, nema energiju za duboko prodiranje, te su mu samim tim performanse manje, sa slabijim rezultatima, i većim dejstvom na okolno tkivo.

Epicija se može bazirati na selehtivnoj fototermolizi – selektivnoj termalnoj destrukciji pigmenta, te na homogenoj fototermolizi – bržem upijanju energije od strane ćelija koje se brže dele – u ovom slučaju dlaka u anagenoj fazi.  Kod većine lasera – sem Nd: Yag- epilacija je najefikasnija u anagenoj fazi dlake, kada ona aktivno raste. odnosno fazi aktivnog rasta. S obzirom na to da dlačice kod osobe prolaze kroz različite faze, samo mali broj dlačica je anagenoj fazi u određenom trenutku. Za razliku od drugih lasera, Nd: Yag kombinuje i selektivnu i homogenu fototermolizu – prodire u najdublje strukture, bez dejstva na okolno tkvo. Talasna dužina na kojoj radi – 1064 nm primarno deluje na hemoglobin, i za cilj ima dotok krvi u bazi folikula dlake. Pošto hemoglobina nema u okolini, dejstvo na tkivo je minimalno.

Prednosti Nd lasera u epilaciji obuhvataju

– upotrebu adekvatne talasne dužine male apsorpcije u epidermu, uz duboku penetraciju u najdubljim strukturama kože

– mogućnost epilacije kod svih tipova kože bez delovanja na epiderm

– sposobnost generisanja energije adekvatno visoke snage uz dovoljno vremenski karatak puls u tretiranju tanke, fine i svetle dlake

– nije potrebno delovati na dlaku u njenoj anagenoj fazi – epilacija je efikasna tokom svih ciklusa

– epilacija može da se radi tokom cele godine – nema letnje pauze

Pre nego što se odlučite za epilaciju, upoznajte se sa različitim tehnologijama uklanjanja dlačica baziranim na svjetlosnoj energiji, njihovom efikasnošću i nežlejenim efektima – tako ćete odabrati najbolju profesionalnu uslugu! Laserski tretman garantuje dugotrajno uklanjanje u većini slučajeva, ali uvek postoji mogućnost da dlačice ponovo izrastu.

ZAKAŽITE PREGLED

VeLift FaceSculpting

Šta je VeLift? Na koje delove lica najviše deluje? Za koga je ovaj tretman? Koliko puta se radi?

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: