Faktori rizika za razvoj nevoljnog oticanja urina

Faktori rizika za problem nevoljnog oticanja urina su trudnoća i vaginalni porođaj, težak fizički rad, gojaznost, starenje, menopauza  i genetski faktori. Što je veći broj trudnoća i vaginalnih porođaja, veća je šansa da dođe do ovog problema – svaki put tokom porođaja beba prolazi kroz vaginu koja se širi i dolazi do određenog oštećenja vezivnog tkiva.

Ovaj problem je, mada se o njemu retko govori, čak i među samim ženama, vrlo čest – smatra se da, povremeno ili stalno, čak trećina žena starijih od četrdeset godina ima ovaj problem. To ne znači da problemi nastaju kod svih žena koje su rodile, ulogu ima i genetska predispozicija i težak fizički posao.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Folikulometrija

Šta je folikulometrija? Šta je indikacija? U kom delu ciklusa se radi? Koliko često se radi u toku jednog ciklusa?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: