Hemijski piling

Hemijski piling odstranjuje površinski, izumrli slojevi kože i dolazi do njenog obnavljanja. Idealan je za uklanjanje početnih znakova starenja i zatezanje kože, tako i za uklanjanje površnih ožiljaka od akni, fleka nastalih kao posledica izlaganja sunčevim zracima, proširenih pora i grube, stare kože.
Pilinzi mogu biti različite jačine, odnosno dubine dejstva – površinski, srednje dubine i dubinski piling.

Površinski piling je najblaži i koristi se kada se žele ukloniti manje, površne bore, suvi i grubi delovi kože, manje fleke i akne. Obično se za ovu vrstu pilinga koriste voćne kiseline (alfahidroksi kiseline – AHA) – limunova, mlečna, glikolna, bademova…). Nakon pilinga koža je glatka i nežna, ima svež i blistav izgled, a nakon same intervencije nastavlja se intenzivirana stimulacija stvaranja kolagena i elastina. Ponavljanim intervencijama kvalitet i izgled kože se sve više popravljaju. Oporavak posle ove intervencije je najkraći i crvenilo koje se može javiti posle intervencije obično traje svega nekoliko sati.

Piling srednje dubine se obično radi trihlosirćetnom kiselinom (TCA – trichlor acid) i jači je nego površinski – deluje na dublje slojeve kože, te se njime deluje na dublje bore i veće nepravilnosti. Efekti su veći nego kod površinskog pilinga, ali je i oporavak duži, traje obično dva do tri dana.

Dubinski piling se radi fenolom i obično se njime deluje na duboke bore, značajnije promene na koži nastale nakon sunčanja, staračke fleke i prekancerozne promene. Ova vrsta pilinga je najefikasnija, ali je oporavak oko nedelju dana, nakon čega koža izgleda oporavljeno, mlađe i zategenuto.

Kako se radi hemijski piling?

Na prethodno očišćenu i pipremljenu kožu se nanosi rastvor kiselina, a postpuak se ponavlja nekoliko puta. Hemijski piling nije bolan, a subjektivni osećaj ide od blagog do jačeg peckanja, te se kod dubljih pilinga koža obično dodatno hladi. Pre intervencije kožu pregleda dermatolog da bi se isključile eventualne problematične promene.
Nuzpojave mogu obuhvatati crvenilo, perutanje i blag otok, a njihov intenzitet zavisi od tipa kože i dubine pilinga.
Broj intervencija zavisi od toga u kakvom je stanju koža i kakvi se efekti žele postići. Obično se savetuje šest do osam tretmana, u razmacima od dve do šest nedelja. Dubinski pilinzi se rade ređe, u većim vremenskim razmacina. Savetuju se i intrevencije održavanja, a koliko često zavisi od toga u kakvom je stanju koža.

Mere opreza

Hemijski piling, kao i laserski piling treba raditi tokom jeseni i zime i ne savetuju se tokom proleća i leta. Koža se, nakon hemijskog pilinga uvek mora zaštiti kremom sa visokim zaštitinim faktorom, 30 i više, jer inače može doći do oštećenja mlade kože koja se otkriva nakon pilinga.

Pročitajte još: Koji su savršeni tretmani za jesen?

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: