Hijaluronski fileri

Kome su namenjeni hijaluronski fileri?

Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak koji sadrže hijaluronski fileri, koji uklanjaju fine linije i duboke bore sa lica. Zahvaljujući različitim gustinam filera na potpuno prirodan način mogu se korigovati nedostaci na licu – nekim delovima možemo vratiti izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica), na drugima korigovati oblik i veličinu usana, podići ugao usta, izbrisati linije iznad usana (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore (uklanjanje bora oko usana).

Najsavremenija metoda aplikovanja minimalne količine filera u određene tačke lica omogućava nam lifting lica, sličan onome koji dobijamo hiruškim “face liftom“ – lifting osam tačaka.

Hijaluronska kiselina je supstanca koja daje koži punoću, sjaj i jedrinu. Nalazi se u našem organizmu, a 50% ukupnog sadžaja je u koži. Njena osnovna karakteristika je da za sebe vezuje i do 500 molekula vode u tkivu, što koži daje svežinu, elastičnost, hidriranost i zategnutost (Fileri – pet stvari koje treba da znate).

Uloga filera nikako nije izmena izgleda, samo vraćanje sata unatrag!

Kako izgleda tretman?

Hijaluronski fileri se, u obliku finog gela, u kožu aplikuju tankim iglicama. Intervencija je bezbolna jer se pre tretmana na kožu nanosi anestetik u obliku kreme. Tretman traje oko pola sata, a posle tretmana moguća je pojava crvenila, blagog otoka, retko hematoma, koji prolaze za nekoliko dana.

Vreme koje je potrebno da se filer razgradi u koži zavisi od vrste filera, ali i od metabolizma samog pacijenta. Kod osoba sa ubrzanim metabolizmom i sportista razgradnja filera je brža. U proseku efekat traje izmedju 9 i 24 meseca.

Dodatni efekti se dobijaju kombinacijom filera i drugih metoda podmlađivanja – botoksa, PRP terapije, laselra (laserski piling i lasersko podmlađivanje kože lica i vrata) ili kombinacijom PRP i lasera.

Kome se ne savetuju hijaluronski fileri?

Fileri se ne savetuju tokom trudnoće, dojenja, kod alergija na lidokain, akutnih infekcija, koagulopatija, te kod pacijenata sa malignim bolestima i hroničnim sistemskim bolestima.

U jednom momentu shvatimo da vreme prolazi… i tada je potrebno prepoznati šta dalje raditi.

Vratite svežinu vašem licu. Neka vas pitaju gde ste bili na odmoru, a ne šta ste radili na svome licu!

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: