Kako sprečiti razvoj nevoljnog oticanja urina pri naporu

Kao i uvek, i kod nevoljnog oticanja urina je pravilo – bolje sprečiti nego lečiti – lečenje blagih oblika ima više efekta o lečenja uznapredovalih slučajeva, i pravovremena terapija može odložiti ili nekada potpuno sprečiti teške oblike. Kegelove vežbe su obavezne, a savetuje se i da se uradi lasersko zatezanje zidova vagine posle porođaja.

Dobro je lasersku intervenciju vagine uraditi i pre nego što se problem pojavi  – nakon vaginalnih porođaja sa rađanjem velikih beba, kao onda kada majka ili baka imaju problem nevoljnog oticanja mokraće pri stresu, jer verovatno onda postoje genetski faktori slabijeg vezivnog tkiva vagine. Posebno je zanimljivo što se tokom intervencije, sem na vezivno tkivo, deluje i na sluzokožu vagine, što kao rezultat ima „podmlađivanje“ zidova vagine, što uz smanjenje njenog prečnika dovodi do toga da većina žena koje su imale ovu intervenciju navode da je i njima i partnerima poboljšano uživanje tokom intimnih odnosa.

Problem nevoljnog oticanja mokraće tokom stresa, ma kada se javio, predstavlja veliki problem za ženu, koji se može uspešno rešiti i zato je jako važno da se o njemu razgovara sa svojim ginekologom, u cilju pronalaženja najboljeg rešenja.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Folikulometrija

Šta je folikulometrija? Šta je indikacija? U kom delu ciklusa se radi? Koliko često se radi u toku jednog ciklusa?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: