Laserska terapija nevoljnog oticanja urina

Najsavremeniji metod lečenja opuštenih zidova vagine, početnih i srednje teških slučajeva nevoljnog oticanja urina je laserska intervencija. Intervencija se ne preporučuje kod teških spadova i prolapsa materice i drugih tipova urinarne inkotninencije.

Ova vrsta intervencije se radi i radi prevencije problema nevoljnog oticanja urina, a njena prednost je što je neinvazivna, potpuno bezbolna,  traje svega oko dvadesetak minuta, nema neželjenih posledica, kao ni perioda oporavka – neposredno posle intervencije se ide kući, bez ikakvih tegoba.

Laser deluje tako što se njegovim toplotnim i svetlosnim efektom bezbolno deluje na tkivo zidova vagine, tačnije na kolagen vezivnog tkiva, čime dolazi do stvaranja novog kolagena tokom vremena, uz dodatno remodelovanje i novog i starog. Rezultat ovog dejstva je zatezanje i podizanje prednjeg zida vagine, stvaranje podrške uretri i bešici, zatezanje zidova vagine i smanjenje njenog prečnika.

Intervencija je vrlo jednostavna – u vaginu se stavi posebni spekulum, i u njega se stavlja laserski nastavak. Tokom sledećih dvadesetak minuta se, slanjem svetlosno toplotnih pulseva, deluje na vezivno tkivo vagine. Prvo se sa nekoliko prelaza deluje na prednji zid vagine, a potom na kompletnu širinu vagine. Za ovu intervenciju je neophodno da je izvodi sertifikovani ginekolog, koji će, pre nego što je uradi detaljno razgovarati sa pacijentkinjom i doneti odluku koji je model za nju najbolji.

Najveća prednost laserske terapije je što nema sečenja tkiva, pa samim tim ni šivenja i ožiljaka, ne zahteva pripremu niti lekove. Neposredno posle intervencije žena se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uz poštovanje lekarskih saveta koje dobije – da se tokom sledeće dve nedelje nemaju odnosi, te da se izbegava dizanje težeg tereta, jer se na taj način obezbeđuje stvaranje novog kolagena i njegovo remodelovanje. Nakon intervencije savetuje se i dalje jačanje mišića poda karlice Kegelovim vežbama, jer se na taj način povećava efikasnost.

Intervencija se može raditi jednom ili dva puta, u razmaku od mesec dana, u zavisnosti od uspeha prve intervencije. Klinička ispitivanja pokazala su vrlo visoku uspešnost – oko 90% kaže da imaju veoma značajno poboljšanje tri meseca nakon intervencije, a čak 70% pacijenata nema više nikakve tegobe.

Kako će se se regeneracija tkiva odvijati je vrlo individualno – nekad efekti mogu da budu trenutni, a nekada je potrebno vreme. Rezultati su najbolji kod mlađih žena kod kojih tegobe nisu dugotrajne i nije došlo do velikih pomeranja samih organa, ali i kod većine stariji žena, kod kojih je manja mogućnost stvaranja kolagena, dolazi do poboljšanja simptoma, što ispunjava osnovni cilj – veliko povećanje kvaliteta života bez stalnog stida i osećaja vlage.

Detaljnije o intervenciji, kao i video materijal, možete pogledati na ovom linku.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Menopauza i aritmija

Zašto se nekad u menopauzi javlja nepravilan rad srca? Da li je to opasno? Kada treba potražiti savet lekara?

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: