LLETZ LOOP

LLETZ LOOP (large loop excision of the transformation zone – opsecanje transformacione zone) predstavlja uklanjanje površinskog sloja grlića materice, u cilju rešavanje promena na grliću nastalih kao posledica infekcija ili nakon porođaja. Indikacija za intervenciju postavlja se nakon dobijanja rezultata Papanicolau brisa, kolposkopije ili ako ima subjektivnih smetnji – pojačanog sekreta koji ne prolazi posle lečenja, postojanja „ranice“ koja ne prolazi ni nakon lečenja, krvarenja nakon odnosa…

Intervencija se radi tako što se radiotalasima, tankom žicom skine tanak površinski sloj grlića, vrlo precizno i uz minimalno krvarenje. Kada se ukloni željeni deo, šalje se na patohistološke pretrage. Intervencija traje između 5 i 10 minuta, može biti u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Nakon intervencije se može nastaviti sa normalnim aktivnostima, od nuzpojava može doći do oskudne sukrvice neposredno nakon intervencije i nekoliko dana posle nje.

Intervencija je brza, efikasna i sigurna, bez značajnijih nuzopojava i komplikacija.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Folikulometrija

Šta je folikulometrija? Šta je indikacija? U kom delu ciklusa se radi? Koliko često se radi u toku jednog ciklusa?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: