Mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je minimalno invazivna intervencija za regeneraciju vaše kože. U medicini se koristi više od pola veka, a u početku je korišćena u terapiji bola.

Kod mezoterapije se, uz pomoć tankih iglica, u gornje slojeve kože aplikuju različiti aktivni sastojci – mezokokteli, koji su bogati hijaluronskom kiselinom, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji podstiču ćelije na produkciju kolagena, elastina i štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima.

Proces starenja se znatno usporava, a novonastali kolagen i elastin koži daju blistav i zdrav izgled.

Efekti mezoterapije

Efekti su vidljivi neposredno posle tretmana.

  • Koža je sveža i dubinski hidrirana
  • Bolji je tonus kože i vidljivo je zategnutija
  • Veća je elastičnost kože i izgleda mlađe
  • Smanjuje se dubina bora, a nestaju površne bore i linije
  • Jačaju zidovi kapilara, i oni postaju manje vidljivi na koži

Kako se radi mezoterapija?

Na prethodno očišćenu kožu nanosi se anestetik krem, da bi aplikovanje koktela bilo u potpunosti bezbolno. Tretman se izvodi tankim mikroiglicama, a prilikom svkog uboda ostavlja se mala količina koktela, koja omogućava da se aktivne supstance ravnomerno rasporede po unutrašnjosti kože.

Posle tretmana moguća  je pojava crvenila i sitnih hematoma na mestu uboda.

Koliko tretmana se radi?

U zavisnosti od stanja kože izvodi se serija od 2 do 3 tretmana na 10-15 dana, serija se može ponoviti za 6 do 12 meseci, ili se može raditi jedan tretman održavanja, jednom u dva meseca.

Kada početi sa mezoterapijom?

Mezoterapija se može raditi u svim životnim dobima, a može se početi u dvadesetim godinama, u sklopu nege kože, čime se osigurava adekvatna ishrana i hidratacija kože i usporava proces starenja.

Ko ne treba da radi mezoterapiju?

Mezoterapija je kontraindikovana kod trudnica, osoba obolelih od karcinoma, koagulopatija, akutnih stanja i sepse.

 

U zavisnosti od starosti, tipa kože i načina starenja, zavisiće i metod podmlađivanja koji vam je potreban. Zakažite svoju konsultaciju da zajedno odaberemo terapiju koji će biti najbolja za vas.


Zakažite besplatnu ONLINE konsultaciju o estetskim tretmanima

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: