Nega kože u menopauzi

Nikada nije kasno početi sa pravilnom brigom o koži – a nega je posebno važna u perimenopauzi i menopauzi. Menopauza je period u životu koji suočava ženu sa mnogim novim iskustvima – prestaje menstrualni ciklus, telo se menja, teže je oslabiti, češća je nesanica, promene raspoloženja i – kosa, sluzokoža i koža postaju suvlje.

Zbog smanjenja nivoa polnih hormona i hormona štitne žlezde, a u komibinaciji sa smanjenjenjem nivoa hijaluronske kiseline i masnog tkiva u potkoži, koža postaje grublja, javlja se crvenilo i suvoća i kože i sluzokože. Smanjuje se i elastičnost, gubi volumen, a moguće je da dodje i do otoka lica, posebno ispod očiju. Javljaju se hiperpigmentacijske fleke tj. tamne mrlje na koži lica i ruku, koje mogu biti izazvane izlaganjem sunčevim zracima, kao i hromonskom stimulacijom lučenja melanina u menopauzi. Dolazi do pada tonusa mišića – koža se opušta i stvaraju se bore. Moguće je da dodje do suvoće vagine, spuštanja bešike i nevoljnog oticanja urina pri naporu, što je takodje posledica dejstva smanjenja hormona u ovom periodu, popuštanja mišića i sluzokože.

Tokom ovog perioda u životu žene nega je izuzetno važna – treba koristiti kreme, serume i losione namenjene baš ovom starosnom dobu. U ishrani treba obratiti pažnju na dovoljan unos voća i povrća, sa što manje prostih ugljenih hidrata i masti, odgovarajući unos vitamina – posebno C i D, te adekvatnu količinu vode, uz smanjenje unosa kofeina. U cilju ublažavanja osećaja suvoće vagine moguće je koristiti lokalnu terapiju, lubrikante, kao i hormonsku terapiju, u dogovoru sa lekarom.

Od estetskih tretmana u ovom dobu vrlo su efikasne laserske intervencije, ne samo za zatezanje kože i smanjenje vidljivosti bora, nego i za blistavu kožu. Sem toga, hemijski piling, mezoterapija i PRP mogu biti deo redovne nege, a mezoniti i aplikacija botoksa mogu smanjiti vidljivost bora i „podići“ lice. U terapiji suvoće vagine i nevoljnog oticanja urina koristi se laser.

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled estetskih tretmana

Disclaimer - Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru. ! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu...

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija tretman koji predstavlja idealnu ravnoteža između klasičnog mezoterapijskog tretmana i tretmana hijaluronskim filerima. Za razliku od klasične mezoterapije ima mnogo veće koncentracije neukrštene hijaluronske kiseline je osnova borbe protiv starenja....

Čišćenje lica laserom – efikasno čišćenje pora bez ceđenja

Lasersko čišćenje kože je efikasan tretman koji bez bolnog ceđenja održava kožu čistijom. Energija Nd: Yag lasera je, svojim fototermalnim efektom, od velike pomoći u sklopu nege mlađe kože – posebno one koja je masna i kod koje su pore često zapušene i kao posledica...

Lasersko oblikovanje tela – TightSculpting

Šta je TightSculpting? TightSculpting je laserski tretman oblikovanja tela i zatezanja kože koji je moguće raditi na svim delovima tela. Dve talasne dužine se zajedno koriste u cilju destrukcije adipocita – ćelija masnog tkiva, uz istovremeno remodelovanje kolagena....

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: