Beauty kodeks u menopauzi

Nikada nije kasno početi sa pravilnom brigom o koži – a nega je posebno važna u perimenopauzi i menopauzi. Menopauza je period u životu koji suočava ženu sa mnogim novim iskustvima – prestaje menstrualni ciklus, telo se menja, teže je oslabiti, češća je nesanica, promene raspoloženja i – kosa, sluzokoža i koža postaju suvlje.

Zbog smanjenja nivoa polnih hormona i hormona štitne žlezde, a u komibinaciji sa smanjenjenjem nivoa hijaluronske kiseline i masnog tkiva u potkoži, koža postaje grublja, javlja se crvenilo i suvoća i kože i sluzokože. Smanjuje se i elastičnost, gubi volumen, a moguće je da dodje i do otoka lica, posebno ispod očiju. Javljaju se hiperpigmentacijske fleke tj. tamne mrlje na koži lica i ruku, koje mogu biti izazvane izlaganjem sunčevim zracima, kao i hromonskom stimulacijom lučenja melanina u menopauzi. Dolazi do pada tonusa mišića – koža se opušta i stvaraju se bore. Moguće je da dodje do suvoće vagine, spuštanja bešike i nevoljnog oticanja urina pri naporu, što je takodje posledica dejstva smanjenja hormona u ovom periodu, popuštanja mišića i sluzokože.

Tokom ovog perioda u životu žene nega je izuzetno važna – treba koristiti kreme, serume i losione namenjene baš ovom starosnom dobu. U ishrani treba obratiti pažnju na dovoljan unos voća i povrća, sa što manje prostih ugljenih hidrata i masti, odgovarajući unos vitamina – posebno C i D, te adekvatnu količinu vode, uz smanjenje unosa kofeina. U cilju ublažavanja osećaja suvoće vagine moguće je koristiti lokalnu terapiju, lubrikante, kao i hormonsku terapiju, u dogovoru sa lekarom.

Od estetskih tretmana u ovom dobu vrlo su efikasne laserske intervencije, ne samo za zatezanje kože i smanjenje vidljivosti bora, nego i za blistavu kožu. Sem toga, hemijski piling, mezoterapija i PRP mogu biti deo redovne nege, a mezoniti i aplikacija botoksa mogu smanjiti vidljivost bora i „podići“ lice. U terapiji suvoće vagine i nevoljnog oticanja urina koristi se laser.

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Laserska nega nogu i stopala

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: