Beauty kodeks u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja?

Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja… Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice burnih, neprospavanih noći, manje je sjaja… Moguće je da su još uvek na koži prisutni ožiljci od akni i vide se strije, posledica rasta, promene telesne mase ili rastezanja kože tokom trudnoće.

Šta možemo učiniti da usporimo vreme?

Prva linija odbrane su čišćenje, toniziranje i nega – uz korišćenje kozmetike sa adekvatnim zaštitnim faktorom – bar 30!

Čišćenje kože laserom – Energija Nd: Yag lasera je, svojim fototermalnim efektom, od velike pomoći u sklopu nege mlađe kože – posebno one koja je masna i kod koje su pore često zapušene i kao posledica nastaju bubuljice, pa i akne. Čišćenje kože laserom deluje na proširene pore koje se smanjuju, masnoća i nećistoća izlazi iz njih mnogo lakše, a posle nekoliko tretmana smanjuje se stvaranje bubuljica i mitesera jer su pore manje.

Tretmani u dvadesetim i tridesetim

Mezoterapija lica i vrata predstavlja idealan tretman za prevenciju bora. Sitnim iglicama u kožu unosimo revitalizirajuće supstance poput hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidanase, u dublje slojeve kože, samim tim aktivne supstance prolaze kroz epidermalnu barijeru. Ovo je sjajan način da aktivne supstance dospeju na mesto gde su delotvorne, što nije moguće prilikom nanošenja seruma na površinu kože.

Hemijski piling predstavlja neinvazivni tretman eksfolijacije kože i obnavljanje epidermisa, veoma efikasan za sve koji žele da osveže svoj izgled, smanje pore i uklone sitne borice na licu.

Laserski piling – tretman izbora kada želite brzo da zablistate – lepša koža, manje pore, pliće bore, uz pravi, stvarni sjaj. Nestaju i plitke bore i fine linije. Radi se uglavnom od oktobra do aprila, kada nema mnogo sunca. Sjajan za sve one koji hoće odlične rezultate na duže staze.

Lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni – jedini zaista efikasan i delotvoran tretman predstavlja lasersko uklanjanje ožiljaka. Specifičnost laserskog tretmana ogleda se u tome što svaki tretman možemo personalizovati prema potrebama i stanju kože, odnosno možemo podjednako efikasno delovati na duboke i plitke ožiljke od akni. Posle prvog tretmana ožiljci su vidno umanjeni, a uspeh intervencije zavisi od dubine ožiljaka, vrste kože i broja tretmana.

PRP – plazma lifting, terapija trombocitima bogatom sopstvenom plazmom. Idealan tretman za sve koji žele da iskoriste sopstveni potencijal organizma, aktivirajući proces stvaranja kolagena trombocitima i faktorima rasta iz sopstvene krvi. Aktivirane ćelije kože,i pored starenja ne smanjuju proizvodnju kolagena i HA kiseline, samim tim koža ne gubi svoju elastičnost i jedrinu,a proces starenja se odlaže i usporava.

Biorevitalizacija lica – veoma povoljno utiče na kožu, posebno kao dobra priprema za izlaganje kože suncu, ali i nepovoljnim vremenskim prilikama. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini i manitolu koji deluje kao antioksidans, protiv slobodnih radikala  i spoljašnjih uticaja koji štetno deluju na kožu, ostavljajući na njoj trajne posledice u obliku oštećenja kolagena, sunčanih fleka i sitnih bora. Biorevitalizacija pored trenutne hidratacije ima i zaštitni efekat na kožu.

Tretmani tela

Lasersko uklanjanje strija – strije koje su se pojavile kao bele ili roze linije po telu usled rastezanja kože tretiraju se vrlo uspešno laserom – postepeno blede, ispunjavaju se kolagenom, površina kože se izravnava, strije postaju pliće i vremenom nestaju. Pored strija, laserom veoma efikasno vršimo lasersko zatezanje opuštene kože oko strija.

Oblikovanje tela – i u ovim godinama treba nekada malo pomoći oko oblikovanja tela a ovaj laserski tretman oblikovanja tela i zatezanja kože koji je moguće raditi na svim delovima tela. Dve talasne dužine se zajedno koriste u cilju destrukcije adipocita – ćelija masnog tkiva, uz istovremeno remodelovanje kolagena. Intervencija je jednostavna, kratko traje, efikasna je i nema potrebe za oporavkom.

Epilacija – uklanjanje neželjenih dlačica sa tela najjednostavnija, najefikasnija i najdugotrajnija je Nd laserom. Može se raditi i leti, a najbolji su rezultati na svetloj koži sa tamnim dlakama.

Kriolipoliza – oblikovanje tela hladnoćom – topljenjem masnih ćelija snižavanjem temperature mogu se ukloniti lokalizovane masne naslage – malo sa stomaka, malo sa butina… ne smanjuje se telesna masa, ali se sklanja baš odande gde je najneophodnije.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserska nega nogu i stopala

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: