Pet najvećih neprijatelja zdrave i blistave kože

Sigurni smo da već znate za štetne posledice dejstva sunčevih zraka i pušenja. No, postoje i neki drugi, manje očekivani faktori, koji narušavaju prirodno prelamanje svetlosti na koži, a time i njen svež izgled.

Centralno grejanje i hlađenje su dva najčešća uzroka suve i mat kože, kao i nedostatak sna. Povremena neprospavana noć, ili nedovoljno sati sna, neće ostaviti nepopravljive posledice na kožu, ali ako u dužem periodu spavate kraće od šest ili sedam sati, tragovi na koži biće vidljivi.

Preterivanje sa kofeinom – kafa, čaj, energetski napici, naročito ako se svakodnevno unose, isušuje kožu, kao i preveliki unos hrane i alkohola.

Kalorične namirnice u većim količinama nego što su energetske potrebe – posebno slatkiši, razgrađuju elastin i kolagen u koži, što tokom vremena uzrokuje njeno isušivanje i pojavu bora.

Alkohol značajno isušuje kožu i izaziva upalne procese, zbog čega se javlja crvenilo.

Ne zanemarite stres – u stanju stresa organizam proizvodi više kortizola (hormon stresa). Povišen nivo ovog hormona u dužem periodu izaziva upalu kože, a time i njen umoran, mat izgled. Dakle, budite oprezni i umereni!

Ukoliko je vaša koža već izgubila sjaj, znajte da ništa nije izgubljeno – biorevitalizacija i laserske intervencije brzo će popraviti štetu.

ZAKAŽITE PREGLED

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: