Polipektomija

Polipektomija predstavlja intervenciju uklanjanja polipa koji se nalaze u grliću materice.

Može se vršiti bez anestezije, sa lokalnom anestezijom ili, kod većih polipa kod kojih je potrebna dodatna intervencija kiretaže, u intravenskoj anesteziji/analgeziji. Ukoliko se polipektomija vrši bez anestezije, u vaginu se uvodi spekulum i prikazuje glić, vizuelizuje polip koji se prihvata instrumentom i nežnim pokretima uvrće dok se ne odvoji od mesta.

Intervencija je ista i ako se radi u lokalnoj anesteziji, s tim što se u grlić pre toga na nekoliko mesta da anestezija, odnosno u intravenskoj anesteziji/analgosedaciji, u slučajevima kada je potrebno uraditi i endocervikalnu kiretažu nakon polipektomije, sa ili bez kiretaže unutrašnjosti materice. Ukoliko se radi i kiretaža grlića/materice, nakon polipektomije se u unutrašnjost grlića materice uvodi instrument i uzima materijal. Nakon intervencije moguće je oskudno krvarenje i slabiji bolovi.

ZAKAŽITE PREGLED

kod ginekologa

Menopauza i aritmija

Zašto se nekad u menopauzi javlja nepravilan rad srca? Da li je to opasno? Kada treba potražiti savet lekara?

Promene na grliću

Šta mogu biti promene na grlću? Da li su opasne? Šta se radi kad se nadju?

Ciste na jajniku

Kako izgledaju ciste na jajniku? Da li se operišu? Koje vrste postoje?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: