PRP i laser – dobitna kombinacija

Šta je PRP?  

PRP je skraćenica za „platelet-rich plasma“ – plazma bogata trombocitima je jedinstvena terapija koja koristi sopstvene potencijale organizma za regeneraciju, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije. PRP tretman podrazumeva centrifugiranje sopstvene krvi bogate trombocitima i faktorima rasta koji imaju vrlo značajnu ulogu u ubržavanju procesa regeneracije kože. Nakon ubrizgavanja u kožu stimuliše se reakcija matičnih ćelija i dolazi do podsticanja stvaranja novog kolagena, elastina i krvnih sudova. Na taj način se smanjuju znaci starenja kože.

Laser i podmlađivanje

Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata je intervencija namenjena uklanjanju i ublažavanju tragova koje vreme i način života ostavlja na nama, a deluje tako što aktivira sopstvene potencijale kože i na prirodan način podstiče podmlađivanje, dajući efekat zatezanja lica – liftinga, ujednačenog tena i sjaja. Prelaženjem lasera preko površine kože uklanjanju se gornji slojevi umorne, stare kože i nepravilnosti i nečistoća koje se na njoj nalaze i otkriva svež, mlad i zategnut sloj čime se dobija blistav izgled lica.

Kako se dopunju laser i PRP tretman?

Tretmanom laserom se deluje na površni sloj kože i radi se laserski piling, tokom koga se na koži prave mikro kanali. PRP tretmanom se, po završenom laserskom tretmanu, u tako pripremljenu kožu ubacuje mnogo više hranljivih materija nego samo izolovanim PRP tretmanom. Na taj način se značajno smanjuje period oporavka nakon lasera, a povećava se efekat prirodnog rasta kolagena i zatezanja kože.

Kako se radi kombinacija PRP i laser?

Najčešće se kombinuje jedan tretman laserom i dva tretmana PRP, ali sve zavisi od stanja i potreba kože – najbolje je javiti se prvo na konsultaciju i proceniti potrebe. Nakon procene stanja kože napravi se plan i krene u akciju poboljšanja izgleda kože, smanjenja vidljivosti linija i bora, uklanjanja tragova izlaganja suncu, zatezanja i hranjenja kože. Jednom rečju – podmlađivanja!

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: