PRP terapija – šta sve treba da znate?

Šta je PRP terapija?

Terapija plazmom bogatom trombocitima (PRP terapija) predstavlja jedinstven metod za korišćenje sopstvenih potencijala organizma u cilju regeneracije tkiva delujući duboko u koži, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije.

Delujući duboko u koži centrifugat sopstvene krvi, bogat trombocitima i faktorima rasta započinje prirodne procese podmlađivanja i regeneracije. Stimuliše se reakcija matičnih ćelija i dovodi do podsticanja stvaranja novog kolagena, elastina i krvnih sudova.

Sem što dovodi do podmlađivanja izgleda kože, PRP može da se koristi i u terapiji opadanja kose (PRP u terapiji opadanja kose), posebno kod muškaraca.

Šta je dejstvo PRP terapije?

PRP ne samo da usporava proces starenja, ćelije se podmlađuju i hrane, nego se smanjuje vidljivost bora, ožiljaka i hiperpigmentacija i vraća se sjaj i tonus opuštenoj i suvoj koži.

Šta je krajnji efekat PRP?

Stvaranje novog kolagena, remodelacija starog, te poboljšanje tonusa i elastičnosti kože. Intervencija je bezbolna i ne zahteva vreme oporavka. PRP terapija je veoma efikasna i u nezi kože u menopauzi.

Kada se radi PRP?

PRP se može raditi kada želimo da poboljšamo izgled i tonus kože, kao i da je hidriramo, da smanjimo vidljivost dubljih bora na licu, čelu, vratu i dekolteu i šakama, smanjimo vidljivost akni i ožiljaka od akni – kad god želimo da izgledamo bolje i u svim stadijumima starenja lica.

PRP može da se radi cele godine, a posebno je dobro raditi je posle leta, u pripremi kože za zimu i na kraju zime, u svrhu ishrane.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Sjajne rezultate dobijamo ako PRP kombinujemo sa laserskim podmlađivanjem, a moguće je kombinovati ga i sa aplikacijom hijaluronskih filera, nehirurškim liftingom lica – lifting osam tačaka i aplikacijom botoksa (terapija uklanjanja bora botulinom A). [/dt_quote]

Kada su vidljivi rezultati PRP intervencije?

S obzirom da je koži potrebno vreme da reaguje, prvi rezultati su vidljivi posle sedam dana, kada dolazi do poboljšanja vlažnosti i izgleda kože. Tokom sledećih dve do šest nedelja počinje formiranje novih kolagenih vlaknana i poboljšava se struktura i tonus kože. Mreža novog kolagena i novi krvni sudovi formiraju se tokom dva do tri meseca posle tretmana, a maksimalan efekat vidi se u narednih dva do četiri meseca.

Kako se radi PRP?

Specijalnim mikrosistemom se bezbolno iz vene izvadi 8-16 ml krvi, nakon čega se krv centrifugira u specijalnim sterilnim zatvorenim epruvetama čime se plazma izdvaja od ostalih elemenata krvi. Na područje koje se tretira nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme, te je tretman potpuno bezbolan. Injektovanje se vrši tankim mikroiglicama u željeno područje, na različite dubine kože, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo. Posle tretmana moguća je pojava crvenila ili malih hematoma na mestu uboda, koji brzo prolaze.
Tretman se može ponoviti za mesec dana u zavisnosti od stanja kože. Rezultati su dugotrajni, vidljivi i do dve godine nakon tretmana, a dugotrajnost efekta zavisi od početnog stanja, tipa i reakcije kože.

Ko ne treba da radi PRP intervenciju?

PRP ne treba da rade trudnice, osobe na antikoagulantnoj terapiji, te sa koagulopatijama, akutnim stanjima, hemodinamski nestabilne osobe i osobe obolele od karcinoma.


Zakažite besplatnu ONLINE konsultaciju o estetskim tretmanima

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled estetskih tretmana

Disclaimer - Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru. ! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu...

Kako do savršenih stopala i nogu?

KAKO DO SAVRŠENIH STOPALA I NOGU? JEDNOSTAVNO, BRZO I EFIKASNO – LASEROM Zdravi nokti, glatka stopala bez promena i žuljeva, glatke potkolenice bez proširenih kapilara i dlaka, bez masnih jastučića na butinama zategnute kože…san? Java – uz pomoć lasera! GLJIVICE NA...

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija tretman koji predstavlja idealnu ravnoteža između klasičnog mezoterapijskog tretmana i tretmana hijaluronskim filerima. Za razliku od klasične mezoterapije ima mnogo veće koncentracije neukrštene hijaluronske kiseline je osnova borbe protiv starenja....

Čišćenje lica laserom – efikasno čišćenje pora bez ceđenja

Lasersko čišćenje kože je efikasan tretman koji bez bolnog ceđenja održava kožu čistijom. Energija Nd: Yag lasera je, svojim fototermalnim efektom, od velike pomoći u sklopu nege mlađe kože – posebno one koja je masna i kod koje su pore često zapušene i kao posledica...

Lasersko oblikovanje tela – TightSculpting

Šta je TightSculpting? TightSculpting je laserski tretman oblikovanja tela i zatezanja kože koji je moguće raditi na svim delovima tela. Dve talasne dužine se zajedno koriste u cilju destrukcije adipocita – ćelija masnog tkiva, uz istovremeno remodelovanje kolagena....

Tretmani za proleće i leto

Tretmani za proleće i leto Toplo je, stalno smo izloženi sunčevim zracima te se tokom leta ne rade se tretmani koji se baziraju na uklanjanju površnim slojevima – laserski piling, tretmani kiselinama... Ali, postoji mnogo tretmana koji mogu da se rade i kad je...

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: