Šta je trougao mladosti?

Šta su karakteristike trougla mladosti?

Kada bi se ocrtale konture mladog lica, dobio bi se trougao, čija je baza na obrazima, a vrh na bradi. Dodatne karakteristike su visoke jagodice i volumen obraza. Kako starimo, trougao mladosti postaje obrnut – lice se izdužuje, obrazi i deo ispod očju upada, opušta se donji deo lica. Koža gubi kolagen, elasticitet i hijaluronsku kiselinu… Gubi se svežina i sjaj kože, javljaju se bore.

Da li se može vratiti trougao mladosti?

Starenje je proces koji se ne može zastaviti, ali se može značajno usporiti i znaci starenja smanjiti i ublažiti – sat se može vratiti unatrag! Najjednostavnije je kombinovati nekoliko stvari – hijaluronski filer i laser.

Fileri u službi „trougla mladosti“

Koji filer i koliko ga treba dati zavisi od stanja kože i željenog ishoda. Različite se vrste stavljaju u usta, da bi se podigla gornja usna i dobio mladolik izgled usana, kao i podigli uglovi usana dok se drugi fileri stavljaju u prostore ispod očiju, u bore koje se protežu od nosa do usana. Najpotpunije se deluje tzv „liftingom osam tačaka“  (8 point fifting), kojim se podiže ceo srednji i donji deo lica, vraćajući „trougao mladosti“ koliko god je to moguće u datoj situaciji.

Laser u službi „trougla mladosti“

 Napredak tehnologije pomaže nam u vraćanju izgubljenog „trougla mladosti“. Laser kao jedna od najsavremenijih tehnologija omogućava „podizanje“ donjeg dela lica dejstvom na dublje slojeve kože i stvaranjem novog kolagena, uz remodulaciju starog. Najefikasnija je kombinacija dve vrste lasera, poznatija kao 4D laser tehnologija kod koje se kombinacijom četiri različita dejstva deluje kako na kvalitet kože, tako i na uklanjanje manjih nepravilnosti, fleka, proširenih pora, bora, uz podizanje donjeg dela lica, što kao krajnji efekat ima podmlađivanje.

Kako odabrati pravi način vraćanja „trougla mladosti?

Pre nego što se odlučite za neki metod, uvek je savet da se konsultujete sa lekarom i napravite plan.

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Pregled estetskih tretmana

Koji estetski tretman je baš za vas? Kako da ga odaberete? Koliko traje koji tretman? Da li je bolan?

Kako do savršenih stopala i nogu?

Kako se oslobiditi gljivica na noktima? Kako bradavice? Šta uklanja priširene kapilare? A žuljeve? Kako do glatkih nogu bez dlaka?

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: