Tretmani za proleće i leto

Tretmani za proleće i leto

Toplo je, stalno smo izloženi sunčevim zracima te se tokom leta ne rade se tretmani koji se baziraju na uklanjanju površnim slojevima – laserski piling, tretmani kiselinama… Ali, postoji mnogo tretmana koji mogu da se rade i kad je sunčano.

4D Fotona laser – Rezultat Fotona 4D tretmana je sjajan – zategnuta koža, smanjenje vidljivosti bora, osvežen izgled, ujednačen ten i uklanjanje manjih nepravilnosti kože, uz podizanje kontura donjeg dela lica. Koža se reepitelizuje, postaje elastičnija i mekša na dodir, a poboljšava se i celokupna hidriranost. Tretman je namenjen zrelijoj koži, a radi se dva do tri puta godišnje, shodno željenom izgledu i stanju kože, a vrlo je efikasan i u starijim životnim dobima.

PRP – platelet rich plasma – terapija plazmom bogatom trombocitima koristi sopstvene potencijale organizma u cilju regeneracije tkiva. Deluje duboko u koži, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije. Centrifugatom sopstvene krvi, bogatim trombocitima i faktorima rasta stimuliše se reakcija matičnih ćelija i dovodi do podsticanja stvaranja novog kolagena, elastina i krvnih sudova. PRP terapijom usporava se proces starenja, ćelije se podmlađuju i hrane i smanjuje vidljivost bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, vraća se sjaj i tonus opuštenoj i suvoj koži.

Kombinacija laser + PRPtretmanom laserom se deluje na površni sloj kože i radi se laserski piling, tokom koga se na koži prave mikro kanali. PRP tretmanom se, po završenom laserskom tretmanu, u tako pripremljenu kožu ubacuje mnogo više hranljivih materija nego samo izolovanim PRP tretmanom. Na taj način se značajno smanjuje period oporavka nakon lasera, a povećava se efekat prirodnog rasta kolagena i zatezanja kože.

Najčešće se kombinuje jedan tretman laserom i dva tretmana PRP, ali sve zavisi od stanja i potreba kože.

Biorevitalizacija – Biorevitalizacija je idealna ravnoteža između klasičnog mezoterapijskog tretmana i tretmana hijaluronskim filerima. Za razliku od klasične mezoterapije ima mnogo veće koncentracije neukrštene hijaluronske kiseline je osnova borbe protiv starenja. Dok biorevitazacija više deluje na kvalitet kože, aktivira fibroblaste, podstiče stvaranje kolagena i poboljšava elasticitet kožeodravanja samog elasticiteta koze, hijaluronski fileri imaju više efekta na povećanje volumena i remodeliranje samih struktura lica.

Mezoterapija – Mezoterapija je minimalno invazivna intervencija za regeneraciju vaše kože. U medicini se koristi više od pola veka, a u početku je korišćena u terapiji bola. Kod mezoterapije se, uz pomoć tankih iglica, u gornje slojeve kože aplikuju različiti aktivni sastojci – mezokokteli, koji su bogati hijaluronskom kiselinom, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji podstiču ćelije na produkciju kolagena, elastina i štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima.

Hijaluronski fileri – zahvaljujući različitim gustinama filera na potpuno prirodan način mogu se korigovati nedostatci na licu. Nekim delovima vraća se izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica), na drugima se koriguje oblik i veličina usana, podiže ugao usta, izbrisati linije iznad usana (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore…

Uklanjanje bora botulinom (Botoks) – Botulinum A je toksin koji privremeno blokira mišiće čime se gubi mogućnost prekomerne mimike, te koža iznad tih mišića postaje zategnuta.

Laserska terapija rozacee i pozadinskog crvenila – tokom ovog tretmana laserom se deluje na pozadinsko crvenilo i/ili rozaceu koje se najčešće javlja oko nosa i na obrazima, kao i oko usana (link Laserska terapija rozacee).

Kriolipoliza i TightSculpting – oba tretmana koriste se za skidanje lokalizovanih nakupina masnog tkiva – kriolipoliza hladnoćom, TightSculpting toplotom – laserom.

Kombinacija mezoterapije i kriolipolize – Kriolipolizom se pomoću specijalizovanog aparata za ovu namenu preko posebne sonde deluje na masne ćelije tako što se snižava temperatura, a masne ćelije, koje su osetljivije na hladnoću od ostatka tkiva, se kristalizuju, nakon čega dolazi do razgradnje tkiva i njihove eliminacije putem metabolizma. Nakon razgradnje masti kriolipolizom se, ubacivanjem mezoterapijskog koktela, ubrzava eliminacija masti i razgradnja celululita, poboljšava tonus i izgled kože. Nakon tretmana i kriolipolizom i mezoterapijom tretirana regija je mekša, dolazi do njenog reoblikovanja, kako u obimu tako i u samom izgledu kože.

Terapija celulita – jedan od najsavremenijih metoda je aplikacija posebnih rastvora injekcionim putem– posebno namenjenih za tretman površinskog celulita. To su injekcione solucije za specifičnu medicinsku upotrebu intradermalnom terapijom promena vezanih za nastanak i evoluciju celulita.

I nikad ne zaboravite – uvek nanosite na kožu zaštitne kreme visokog faktora, laku odeću dužih rukava i šešire – divno je uživati u sunčevim zracima, ali pametno …

ZAKAŽITE PREGLED

Nega i tretmani u dvadesetim i ranim tridesetim

Kada primećujemo prve znake starenja? Obično oko 25. godine počinjemo da primećujemo plitke bore i fine linije, uglavnom posledice mimike i smejanja... Kako koža gubi vlažnosti one se produbljuju i  nastaju prve borice. Na licu polako počinju da se primećuju posledice...

FaceSculpting VeLift

Šta je VeLift FaceSculpting? Intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana...

Biorevitalizacija

Šta je biorevitalizacija? Kako se radi? Kada? Šta posle tretmana i koliko je tretmana potrebno?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Kosovska 26. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com

Partneri:

     

Osiguravajuće kuće: