Biorevitalizacija – prirodno i diskretno podmlađivanje

Starenje kože je potpuno prirodan proces kroz koji svi prolazimo, a jedan od glavnih faktora koji doprinose starenju je gubitak hijaluronske kiseline i drugih ključnih sastojaka kože. Hijaluronska kiselina je esencijalni sastojak koji pomaže u održavanju hidratacije, elastičnosti i volumena kože. Međutim, kako starimo, nivo hijaluronske kiseline u koži opada, što dovodi do pojave bora, opuštanja kože i gubitka sjaja.

Koja je uloga hijaluronske kiseline u koži?

Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid koji se nalazi u koži, vezujući se za vodu i čineći kožu hidriranom i punijom. Ona igra ključnu ulogu u održavanju hidratacije i elastičnosti kože, čineći je mekom, glatkom i sjajnom. Takođe, hijaluronska kiselina ima sposobnost da zadrži velike količine vode, što doprinosi punoći i volumenu kože.

Kroz proces starenja, nivo hijaluronske kiseline u koži opada, što dovodi do gubitka hidratacije i elastičnosti, kao i pojave bora, finih linija i opuštanja kože. Osim toga, smanjenje hijaluronske kiseline može uticati na sposobnost kože da se regeneriše i popravlja, što dodatno doprinosi procesu starenja.

Šta je biorevitalizacija?

Biorevitalizacija je visoko efikasna formulacija koja kombinuje hijaluronsku kiselinu visokog molekulskog sastava sa aminokiselinama i antioksidansima. Ova kombinacija sastojaka omogućava duboku hidrataciju i revitalizaciju kože, kao i podsticanje prirodne proizvodnje kolagena i elastina.

Hijaluronska kiselina visokog molekulskog sastava: ova forma hijaluronske kiseline ima veću molekulsku težinu, što omogućava bolje zadržavanje vode u koži i dugotrajnu hidrataciju. Hijaluronska kiselina deluje kao prirodni vlažeći agens, čineći kožu glatkom, elastičnom i punijom.

Aminokiseline: aminokiseline su gradivni blokovi proteina i imaju ključnu ulogu u regeneraciji i obnovi kože. One podržavaju prirodni proces regeneracije ćelija kože, poboljšavajući njen tonus, teksturu i sjaj.

Antioksidansi: antioksidansi su supstance koje štite kožu od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, koji mogu doprineti procesu starenja. Oni pomažu u očuvanju zdravlja kože i smanjenju znakova starenja.

Kako se radi biorevitalizacija?

Koktel se aplikuje mikroiglama, intradermalno, što znači da se sastojci pažljivo ubrizgavaju u dublje slojeve kože. Ova tehnika omogućava ravnomernu distribuciju aktivnih sastojaka u ciljanim regijama lica, vrata, dekoltea i šaka. Hijaluronska kiselina hidrira kožu, dok aminokiseline i antioksidansi podstiču regeneraciju ćelija i proizvodnju kolagena i elastina.

Biorevitalizacija – oporavak

Nakon biorevitalizacije, možete se brzo vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez potrebe za produženim periodom oporavka. Nekada se javiti blago crvenilo, otok ili modrice na mestima injekcija, ali obično prolaze brzo i mogu se lako prikriti šminkom.

Rezultati biorevitalizacije

Prvi rezultati biorevitalizacije postaju vidljivi već nekoliko dana nakon tretmana, a maksimalne rezultate možete očekivati u narednim nedeljama. Koža postaje hidrirana, čvršća i elastičnija, a bore postaju manje vidljive

Efekti biorevitalizacije su prirodni i diskretni, ističući vašu lepotu bez izazivanja drastičnih promena.

Kombinacija hijaluronske kiseline, aminokiselina i antioksidanasa u biorevitalizaciji omogućava duboku hidrataciju i podstiče prirodnu regeneraciju kože. Izuzetno je efikasna u obnovi kože, poboljšava njen izgled i teksturu, a minimalan period oporavka, dugotrajni i prirodni rezultati čine je idealnim tretmanom za ukoliko želite da vaša koža brzo zablista. 

Dakle, ako ste u potrazi za tretmanom koji pruža mladalački sjaj kože, biorevitalizacija je definitivno vredna razmatranja. Potpuno neinvazivna i prirodna – biorevitalizacija je sve što treba važoj koži kako bi bila čvsta i blistava.