Vodič za PRP tretman lica

PRP tretman lica podrazumeva korišćenje sopstvene plazme radi regeneracije kože lica. Poznat i kao „vampirski tretman“, što može zvučati zastrašujuće u prvu ruku, za PRP tretman uzima se mala količine krvi pacijenta, a zatim se centrifugira, što razdvaja plazmu od ostalih komponenti krvi. Plazma bogata trombocitima se potom mikroiglama aplikuje u kožu.

Ako do sada niste radili tretmane lica, a primećujete prve znake starenja kože lica koji se javljaju već u tridesetim godinama, poput umornog izgleda, sitnih linija i suve kože, PRP je idealan za početak – to je prirodan i efikasan način za poboljšanje kvaliteta kože, oporavak nakon tretmana je minimalan, a rezultati su dugotrajni. Za razliku od nekih drugih tretmana koji mogu izgledati preterano ili veštački, PRP tretman daje rezultate koji izgledaju prirodno i suptilno, pružajući koži zdrav i mladolik izgled.

Da li je PRP tretman pravi izbor za vas?

PRP tretman je odličan izbor za sve koji žele da poboljšaju teksturu i da održavaju mladolik izgled svoje kože. Idealan je za vas ukoliko želite da postignete:

  • Smanjenje bora, pomoću podsticanja proizvodnje kolagena i elastina
  • Poboljšanje tonusa, jer plazma vraća čvrstinu i elastičnost koži
  • Poboljšanje teksture, zato što koža postaje glatka i sjajna.
Na koji način plazma regeneriše kožu?

Trombociti iz plazme sadrže faktore rasta koji stimulišu prirodni proces zarastanja kože i podstiču proizvodnju kolagena na prirodan način. Ovi faktori poboljšavaju teksturu i izgled kože, smanjuju fine linije i bore na licu.

Da li je PRP bezbedan?

PRP je bezbedan tretman sa minimalnim rizikom od nuzpojava. Kao i kod drugih minimalno invazivnih estetskih procedura, uvek postoji rizik od manjih nelagodnosti, poput blagog otoka ili modrice na mestu injektovanja, ali oni brzo nestaju.

Koji su benefiti PRP tretmana za lice?

PRP tretman ima mnoge benefite za vašu kožu, a prvo i najvažnije, to je u potpunosti prirodan i neinvazivan tretman tokom kojeg se koristi vaša plazma kako bi podstakli sintezu kolagena i elastina, te je nakon tretmana koža sjajna i zdrava, a lice izgleda odmorno. Takođe, povećava se elastičnost i čvrstoća kože, što čini ovaj tretman idealnim za borbu protiv prvih znaka starenja.

Plazma ublažava sitne linije i bore, kao i ožiljke od akni, što dovodi do mlađeg i osveženijeg izgleda. Faktori rasta prisutni u plazmi takođe mogu pomoći u regeneraciji oštećenih tkiva, što podstiče brže zarastanje i oporavak nakon drugih tretmana lica, te se PRP može kombinovati i sa laserskim pilingom ili 4D tretmanom lica.

Šta da očekujete posle PRP tretmana lica?

Već nekoliko dana nakon tretmana, možete primetiti sjaj i poboljšanu teksturu kože zbog stimulacije proizvodnje kolagena. U dugoročnom smislu, tretman poboljšava elastičnost kože i smanjuje sitne linije i bore – regeneriše kožu u potpunosti. Povećana proizvodnja kolagena pruža podmlađen izgled.

Koliko tretmana je potrebno?

Koliko tretmana je potrebno zavisi od stanja vaše kože i rezultate koje želimo da postignemo. Većina pacijenata vidi poboljšanje već nakon jednog tretmana, ali za dugotrajne rezultate preporučuje se serija tretmana. Obično se preporučuje 3 tretmana u razmaku od 4-6 nedelja. Nakon toga, održavanje se može svesti na tretmane svakih 6-12 meseci.

PRP tretman je sve popularniji iz više razloga – prirodnog pristupa, minimalnih nuspojava i impresivnih rezultata. Ako tražite način da podstaknete regeneraciju svoje kože na prirodan način, PRP tretman bi mogao biti vaša tajna formula za blistavu kožu. Vaša koža će vam biti zahvalna!