Uklanjanje bradavica laserom - Novi Sad

Lečenje virusnih bradavica

o-uslugama

Lečenje virusnih bradavica

Lasersko uklanjanje bradavica je veoma efikasna metoda za uklanjanje benignih izraslina na koži čiji su glavni uzročnici virusi, a spadaju u grupu zaraznih oboljenja jer se mogu preneti kontaktom. Kada virus uđe u epitelne ćelije, on ih inficira i tako nastaju vidljive izrasline.

Koje se regije mogu tretirati?

Najčešće se virusne bradavice javljaju na vratu, šakama i stopalima, ali i spoljašnjim genitalijama (kondilomi).

Kako se izvodi skidanje bradavica i koliko dugo traje?

Kako bi se promene na koži uklonile, energija lasera usmerava se direktno na tkivo i nekoliko puta se prelazi preko promene. Za intervenciju najčešće nije potrebna lokalna anestezija, osim u slučajevima kada su zahvaćene veće površine, ili su promene veće. Tretman se izvodi u lokalnoj anesteziji, uz primenu hlađenja tretirane regije, a traje oko 30 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Za uklanjanje vidljivih bradavica dovoljan je jedan tretman, ali virusi i dalje deluju, te je moguće da će bradavice nastaviti da izlaze. Potrebno je ponavljati tretman kad god se ponovo pojave jer je to jedini način da se ukloni virus.

Nega nakon skidanja bradavica

Posle intervencije može doći do crvenila na mestu uklanjanja, a kod genitalnih bradavica nekad i do kratkotrajnog i slabog krvarenja koje nestaje za nekoliko sati. Moguće je peckanje u regiji koje brzo prolazi. Koža se neguje preporučenim kremama, uz održavanje higijene i izbegavanje izlaganja sunčevim zracima.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Kod polnih bradavica, korišćenjem kondoma pri odnosu, kod ostalih bradavica se ne može prevenirati eventualno ponovno izlaganje virusima, ali se bradavice mogu ponovo ukloniti.

Cenu Uklanjanja virusnih bradavica možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam