Laserski piling lica

3D zatezanje lica

o-uslugama

3D zatezanje lica

Zategnuta koža, ublažene nazolabijalne bore, definisane jagodice i linija vilice u jednom tretmanu? Da, moguće je.

3D laserski tretman zatezanja lica jedinstven je po tome što na potpuno neinvazivan način stimuliše stvaranje novih kolagenih i elastičnih vlakana i podstiče prirodnu regeneraciju vaše kože.

Jedan od osnovnih gradivnih elemenata srednjeg sloja kože – dermisa su kolagena vlakna, a njihova glavna uloga je da koži daju čvrstinu. Proizvodnja kolagenih vlakana u koži smanjuje se već oko 25. godine života zbog neizbežnog procesa starenja. Prekomerno izlaganje sunčevim zracima i konzumiranje cigareta dodatno oštećuje kolagen. Kao rezultat ovih procesa, pojavljuju se prvi znaci starenja – sitne bore, a koža postepeno gubi jedrinu i tonus, nazolabijalne bore postaju uočljivije, ugao usana pada, jagodice i linija vilice su manje definisane. Najbolje je početi sa laserom čim primetite ove promene na vašem licu, kako bi na vreme odložili ono što neminovno dolazi.

Da li ste kandidat za 3D zatezanje lica?

Jeste, ako primećujete prve znake starenja na koži. Za nekoga je tretman idealan u 30. godini, a moguće je da će nekom biti potreban tek krajem četvrte decenije – jer je proces starenja individualan i zavisi od genetike, načina života, ishrane i nege kože.

Može se raditi takođe i zatezanje kože vrata i dekoltea.

Kako 3D laserski tretman ublažava znake starenja na vašem licu?

U njemu kombinujemo sinergiju dva laserska sistema, Er:YAG i Nd:YAG lasera, kako bi maksimalno iskoristili potencijal vaše kože. 

U prvom koraku, neablativnim Er:YAG laserom zagrevamo sluznicu usne duplje – obraze i unutrašnju stranu usana, kako bi na najdubljim nivoima stimulisali stvaranje novog kolagena. 

Zatim, u drugom i trećem koraku delujemo na kožu spolja. U drugom koraku, kratkim Nd:YAG impulsima kontrolisano pravimo mikropovrede u srednjem sloju, gde se nalaze kolagena vlakna. Zdrava koža reaguje na mikropovrede tako što pokreće niz prirodnih procesa regeneracije koji za rezultat imaju stvaranje novog kolagena i elastina. 

Na kraju, u trećem koraku, uz pomoć dugih Nd:YAG impulsa zagrevamo srednji sloj kože. Visoke temperature pokreću proces reparacije kolagenih vlakana, te stara, razvučena vlakna opet zauzimaju spiralan oblik.

Šta je bitno da znate kada dolazite na tretman?

3D laserski tretman može da se radi kad god, tokom cele godine, pošto nema oštećenja površnog sloja kože, ali je tokom toplijih meseci potreban dodatan oprez i zaštita od sunčevih zraka. Posebne pripreme za tretman nema – pre tretmana uklanja se šminka sa lica, potom se dezinfikuje koža i pristupa se tretmanu. Tokom tretmana je veoma ugodno, osetite samo toplotu i blago peckanje. Slobodno ga možete uraditi u pauzi za ručak – blago crvenilo kože veoma brzo nestaje, tako da nema perioda oporavka.

Koliko traje 3D laserski tretman?

Tretman traje 30-45 min, u zavisnosti od regije koja se tretira.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon tretmana je potrebno nanositi kremu za visokim zaštitnim faktorom, uz izbegavanje izlaganju sunčevim zracima.

Koliko tretmana je neophodno da bi se postigli rezultati?

Idealno je uraditi tri tretmana u razmaku od 4-6 nedelja. Prvi rezultati su najčešće vidljivi 3-4 nedelje nakon prvog tretmana, međutim, za pravi rezultat je potrebno strpljenje – zategnutu, jedru kožu, osvežen i odmoran izgled lica očekujte 2-3 meseca nakon tretmana. Rezultati laserskog tretmana nisu odmah vidljivi, zato što uz pomoć lasera pokrećemo niz procesa regeneracije u vašoj koži za koje je potrebno vreme. Laser stimuliše prirodne procese u koži, a kao njihov rezultat, doći će do stvaranja novog kolagena i elastina i reparacije starih vlakana. 

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnim ponavljanjem tretmana poboljšavaju se i održavaju dobijeni rezultati, smanjujući efekte daljeg starenja. Dodatno se efekti 3D laserskog tretmana mogu pojačati i PRP tretmanom ili biorevitalizacijom.

Cenu 3D zatezanja lica možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam