Magnet u ginekologiji

doctor

Magnet u ginekologiji

IntimaWave magnetna stolica radi na principu magnetne stimulacije mišića visokog intenziteta i predstavlja inovativni pristup u terapiji problema karličnog dna. Neinvazivna magnetna stimulacija (high intensity Tesla magnetic stimulation – HITS), omogućava brzo jačanje mišića karličnog dna bez napora – kao da sami radite Kegelove vežbe, ali 50.000 puta, ne samo deset, koliko inače radimo.

Magnet selektivno deluje na mišiće leđa i karličnog dna, jača sve strukture tih regija i time rešava mnoge probleme koji proističu iz slabljenja tog dela tela, a istovremeno jača i trbušne i glutealne mišiće.

Kako radi IntimaWave magnetna stolica?

Za nevoljno mokrenje pri naporu i spuštanje zida bešike i creva (cistocela i rektocela) postoji efikasno rešenje – laserska terapija, ali za inkontinenciju koja nije posledica slabih mišića karlice (urgentna inkontinencija), za mešovitu inkontinenciju, kao i za mušku urinarnu inkontinenciju do sada nije postojalo neinvazivno rešenje. 

Magnetna stolica jeste rešenje za terapiju svih vrsta ženske i muške urinarne i fekalne inkontinencije jer se koristi istovremena stimulacija mišića karličnog dna i leđa. 

Kako izgleda tretman na magnetnoj stolici?

Tokom terapije se, u odeći, sedi u udobnoj magnetnoj stolici u kojoj se u sedištu i u naslonu za leđa nalaze ugrađeni magnetni aplikatori koji generišu magnetne impulse. Oni prolaze kroz odeću i kožu do najdubljih mišića, do kojih je inače nemoguće doći, stimulišu ih, izazivaju kontrakcije, i povećavaju njihovu snagu

Rezultat je efikasno uklanjanje tegoba – nevoljnog oticanja urina svih vrsta i spuštanja prednjeg i zadnjeg zida vagine – cistocele i rektocele.

Da li je terapija bolna i koje su nuspojave?

Terapija je potpuno neinvazivna, bezbolna i nema nuspojave.

Indikacije za primenu magnetne stolice StarFormer® IntimaWave®:
  • Nevoljno oticanje urina pri naporu (stres urinarna inkontinencija) – oticanje urina pri kašljanju, kijanju, skakanju, nekad čak i hodanju. Obično otiče mala količina urina, ali kako vreme odmiče, moguće je da otiče sve više i više. 
  • Urgentno oticanje urina (urgentna inkontinencija) – osećaj da se mora odmah mokriti i ne može se odlagati mokrenje – obično prođe svega nekoliko sekundi od momenta kada se oseti nagon i momenta kada počne da curi. Nagon može krenuti kada se pusti voda, pere suđe ili samo se pomisli na mokrenje. Često je povezan sa tzv “overactive bladder” sindromom – preaktivnom bešikom.
  • Mešana urinarna inkontinencija (pri naporu i urgentna) – kombinovano oticanje urina pri naporu i osećaja da se mora mokriti čim se čuje voda ili pomisli na mokrenje.
  • Oporavak karličnog dna posle porođaja – kada plod prolazi kroz vaginu, menjaju se strukture i moguće je da dođe i do opuštanja pa i mikropovreda i ozleđivanja mišića karličnog dna. Vežbanje karličnog dna pomaže da se smanji rizik od spuštanja bešike i razvoja nevoljnog oticanja urina.
  • Rehabilitacija mišića karličnog dna posle operacija – posebno ako je došlo do povreda ili operacije u regiji karličnog dna potrebno je raditi na snazi mišića.
  • Fekalna inkontinencija – nevoljno oticanje stolice, obično posle trauma ili operacija, odnosno nekih neuroloških poremećaja.
  • Hronični prostatitisterapija magnetnom stolicom deluje vrlo uspešno na rešavanje ovog zapaljenskog procesa lokalizovanog u prostati koji je vrlo čest. Štaviše, posle pedesete godine retko se može naći muškarac bez zapaljenja prostate, uz manje ili više izražene simptome bola, pritiska i neprijatnosti u donjem delu trbuha, predelu između skrotuma i anusa i donjem delu leđa, praćenim problemom erekcije. Primećeno je da se poslednjih godina javlja i mnogo ranije, već u kasnim dvadesetim godinama.
  • Erektilna disfunkcijanemogućnost postizanja i održavanja erekcije dovoljne za seksualni odnos. Javlja se često – kod muškaraca između 18 i 59 godina, istraživanja pokazuju da oko 10% njih ima problem sa postizanjem i održavanjem erekcije. S obzirom na uzrok, erektilna disfunkcija može se podeliti u dve kategorije – uzrokovanu psihološkim faktorima i  uzrokovanu organskim faktorima. Obično su uzroci udruženi, te u najvećem broju slučajeva imamo kombinaciju psiholoških i organskih faktora. Magnetnom stolicom možemo da delujemo na organske faktore i da pomognemo kod erektilne disfunkcije. 

Mnoge žene i muškarci godinama pokušavaju bezuspešno da reše probleme koji nisu nimalo prijatni, i značajno utiču na kvalitet života. Rešenje postoji, i što je najvažnije – neinvazivno je, bezbolno i veoma efikasno.

Sve intervencije magnetom u okviru Ginekologije i cene istih možete pogledati u našem Cenovniku.

Pišite nam