Hijaluronski fileri

Fileri

o-uslugama

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je supstanca koja daje koži punoću, sjaj i jedrinu. Nalazi se u našem organizmu, a 50% ukupnog sadržaja je u koži. Njena osnovna karakteristika je da za sebe vezuje i do 500 molekula vode u tkivu, što koži daje svežinu, elastičnost, hidriranost i zategnutost.

Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak koji sadrže hijaluronski fileri. Oni uklanjaju fine linije i duboke bore sa lica, i daju prirodan izgled.

Najsavremenija metoda aplikovanja minimalne količine filera u određene tačke lica omogućava nam lifting lica.

Kome se preporučuju hijaluronski fileri?

Svima koji gube volumen na pojedinim delovima i lice počinje da izgleda opuštenije i starije. 

Koje se regije mogu tretirati filerima?

Zahvaljujući različitim gustinama filera, na potpuno prirodan način mogu se korigovati nedostaci na različitim delovima lica. Možemo vratiti izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica) ili korigovati oblik i veličinu (npr. usana), podići ugao usta, izbrisati linije iznad njih (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore.

Kako se izvodi tretman filerima i koliko dugo traje?

Hijaluronski fileri su u obliku finog gela i aplikuju se u kožu veoma tankim iglicama. Intervencija je bezbolna jer se pre tretmana na kožu nanosi anestetik u obliku kreme. Tretman traje od 30-60 minuta, a nakon njega moguća je pojava crvenila, blagog otoka, retko hematoma. Nuspojave prolaze za nekoliko dana.

Koliko tretmana je neophodno?

Uglavnom  jedan, a ukoliko se, nakon što se za nekoliko dana vide konačni efekti,  ispostavi da je potrebno još, dopunjuje se tokom drugog tretmana.

Nega nakon aplikacije filera

Nega se nastavlja uobičajenim preparatima. S obzirom na to da je moguće da dođe do manjih podliva na tretiranim delovima, na njih se stavljaju hladni oblozi.

Održavanje rezultata aplikacije filera

Vreme koje je potrebno da se filer razgradi u koži zavisi od vrste filera, ali i od metabolizma  pacijenta. Kod osoba sa ubrzanim metabolizmom i sportista razgradnja filera je brža. U proseku efekat traje između 9 i 24 meseca, a rezultati se održavaju dodatnom aplikacijom filera, po potrebi i u dogovoru sa vašim lekarom.

Dodatni efekti se dobijaju kombinacijom filera i drugih metoda podmlađivanja – PRP terapije, biorevitalizacije, laserskog pilinga ili neinvazivnog laserskog liftinga.

Cenu Hijaluronskih filera možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam