Naš tim

Naš tim

Konsultanti Poliklinike „NOVAKOV i sar.“ iz oblasti ginekologije i akušerstva, perinatologije, steriliteta, interne medicine, urologije, dermatologije i estetike. Svojim dugogodišnjim iskustvom garant su najvišeg kvaliteta zdravstvene zaštite, a najsavremeniji medicinski aparati dopuna su njihovog iskustva i znanja. Poverenje koje je svakom našem lekaru pojedinačno ukazalo na hiljade pacijenata, njihovo zdravlje i osmeh, najveće je dostignuće našeg tima.

Ginekologija i akušerstvo

Dr sci. med. Aleksandra Novakov Mikić
Dr sci. med.
Aleksandra Novakov Mikić
prof-dr-Artur-Bjelica
Prof. dr sc. med.
Artur Bjelica
Dr Brigita Lepeš Bingold
Dr Radmila Maletin
Prim. dr Sanja Bulatović
Dr Marko Ilinčić
Dr Tanja Marjanović Milošević
Dr Danijela Rančić
Srbisa-Milicevic
dr Srbiša Milićević
dr-Slobodan-Maricic
Asist. dr Slobodan Maričić

Dermatologija

Doc. dr Branislava Gajić
Prof. dr Ljuba Vujanović
Dr Annamaria Pfau
Dr Biljana Jeremić Gajinov
Dr Irena Komljenović
Dr Miloš Nišavić
Dr Tamara Malenković

Interna medicina

Prof. dr sci. med. Edita Stokić
supspecijalista endokrinolog
Prof. dr sci. med. Ivana Urošević
supspecijalista hematolog
Doc. dr sci. med. Aleksandra Ilić
supspecijalista kardiolog
Dr Tibor Čanji
interventni kardiolog
Prim. dr
Slađana Novaković – Anučin
spec. interne medicine
Dr Olgica Latinović- Bošnjak
supspecijalista gastroenterolog-hepatolog
dr-Aleksandar-Stokic
Prim. mr sci. dr Aleksandar Stokić
specijalista anesteziologije sa reanimatologijom
Dr Dejan Vranješ
supspecijalista gastroenterolog

Urologija

Paunel-Popov
Dr Paunel Popov
Dragoslav-Bjelica
Dr Dragoslav Bjelica

Radiologija

Prof. dr Silvija Lučić
Dr sci. med. Andrea Peter
Dr Branislav Đuran
Dr Biljana Maletić

Lekari

Dr Milica Žeravica
Dr Aleksandra Bukvić Šajinović

O NAMA

Poliklinika “Novakov i sar” osnovana je decembra 2013. godine, sa željom da svojim pacijentima pruži vrhunske usluge na najvišem nivou, u prijatnom i toplom okruženju. Naši konsultanti iz oblasti ginekologije i akušerstva, perinatologije, steriliteta, interne medicine, dermatologije i estetike, svojim dugogodišnjim iskustvom garant su najvišeg kvaliteta zdravstvene zaštite, a najsavremeniji medicinski aparati dopuna su njihovog iskustva i znanja. Poverenje koje je, svakom našem lekaru posebno, ukazalo na hiljade pacijenata, i njihovo zdravlje i osmeh, najveće je dostignuće našeg tima.

Poliklinika „NOVAKOV i sar“ pruža usluge iz domena ginekologije i akušerstva, dermatologije, interne medicine i urologije.
Dermatologija

U polju dermatologije, naši specijalisti dermatovenerologije sa velikim iskustvom kako u opštoj dermatologiji tako i kozmetologiji i estetskoj medicini, rade dermoskopiju – preglede mladeža i promena na koži, njihovo praćenje i eventualno uklanjanje radiotalasima, laserom ili hirurškim putem, uz sledstveni patohistološki pregled, te rešavaju i sve ostale probleme iz domena dermatologije.

Posebno zanimljivo polje dermatologije i estetske medicine je laserska terapija koja se koristi kako u anti-agingu – za piling, lifting lica, vrata i dekoltea, uklanjanje bora i druge metode podmlađivanja, tako i u rešavanju problema sa aknama, ožiljcima od akni, terapiji rozacee i mnogih drugih dermatoloških problema. Laserska terapija se koristi i u nezi tela  – za topljenje lokalizovanih masnih naslaga na stomaku, rukama, podbratku, terapiji strija i ožiljaka, kao i u terapiji poglavine kod  opadanja kose.

Naši dermatolozi su i edukatori u primeni lasera u okviru Edukativnog centra Laser and Health Fotona Academy, a laserske terapije rade se sa najsavremenijom laserskom opremom Er:Yag, Nd:Yag i Q-switch Nd KTP lasera. U cilju anti-aginga se radi i aplikacija hemijskih pilinga, mezoterapije, biorevitalizacije, PRP, botoksa i filera.

Još jedna od oblasti gde se može dobiti pomoć dermatologa u našoj poliklinici je i utvrđivanje uzroka inhalatornih alergija – na savremen i komforan način se utvrđuje problem i način rešenja.

Sa ili bez laserskih intervencija zatezanja stomaka, moguće je uraditi i eliminaciju naslaga masnog tkiva sa struka, stomaka, zadnjice, butina i nadlaktica kriolipolizom, sa posebnim nastavkom cryo tube, kada se deluje veoma niskom temperaturom na masno tkivo koje je osetljivije od drugih tkiva na niske temperature, što dovodi do uništavanja masnih ćelija, usled kristalizacije, nakon čega se ćelije resorbuju.

Interna medicina

U domenu interne medicine, istaknuti internista endokrinolog, prof dr Edita Stokić, sa pacijentima radi na ispitivanju, dijagnostici i terapiji problema sa poremećajem rada štitne žlezde, poremećajem metabolizma ugljenih hidrata u trudnoći i van nje, utvrdjivanju endokrinološkog aspekta neplodnosti i problema policističnih jajnika, kao i rešavanju problema poremećaja ishrane kao vodećeg uzroka gojaznosti. Prof.dr Ivana Urošević, supspecijalista hematolog i dr Tatjana Pešić, supspecijalista gastroenterolog, kao i Assdr sci med Aleksandra Ilić, supspecijalista kardiolog sa pacijentima rade na ispitivanju i lečenju problema iz svojih oblasti.

U našoj poliklinici dr Andrea Peter radi i ultrazvučni pregled štitne žlezde, a nakon utvrđivanja postojanja eventualne promene, postavlja se indikacija za njihovu aspiraciju i sledstveni patohistološki pregled sadržaja.

Muške probleme i izazove iz oblasti urologije poverili smo našim urolozima sa velikim iskustvom u zemlji i inostranstvu, u dijagnostifikovanju i lečenju bolesti urinarnog trakta.

Ginekologija i akušerstvo

U polju ginekologije i akušerstva, sa nama rade vrhunski stručnjaci sa velikim iskustvom.  dr Brigita Lepeš Bingold, prof. dr Artur Bjelica, dr Sanja Bulatović, dr Radmila Maletin, dr Marko Ilinčič, dr Tatjana Milošević Marjanovići dr Aleksandra Novakov Mikić. Visoko specijalizovani u polju praćenja trudnoće, otkrivanja anomalija, skrininga hromozomopatija i problema u trudnoći, kao i u problemima steriliteta, ginekološkim problemima, kolposkopiji, ultrazvuku dojke i intervencijama u ginekologiji. Uklanjanje ranica na grliću, kondiloma na spoljnim i uuntrašnjim polnim organima, kao i eksplorativne intervencije rade se u opštoj anesteziji, pod kontrolom iskusnih anesteziologa.

Jedinstvena usluga naše poliklinike je najsavremenija terapija problema koji nastaju posle trudnoća i starenjem – nevoljno oticanje urina pri naporu i povećanja prečnika vagine. Laserske intervencije zatezanja zidova vagine, smanjenje njenog lumena i stvaranje novog kolagena u njenim zidovima – podmladjivanja vagine, dovodi do smanjenja simptoma nevoljnog oticanja urina pri kašljanju i kijanju ili njihovog potpunog uklanjanja, ali ima uticaja i na povećanje seksualnog zadovoljstva kod oba partnera.