PRP vagine

o-uslugama

PRP vagine

Šta je PRP tretman vagine?

To je metoda ubrizgavanja sopstvene plazme obogaćene trombocitima u predeo intimne regije – vagine i velikih usana. 

Trombociti sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju tkiva. Prilikom ubrizgavanja, trombocitni faktori rasta potpomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, kao i obnavljanje i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i eliminišu znakove starenja. 

Kome se preporučuje PRP vagine?

Svim ženama sa problemom suvoće vagine i/ili spoljnjih genitalija, osećajem široke vagine, nevoljnim oticanjem urina, spuštanjem prednjeg zida vagine, kao i onima koje imaju problem bolnih odnosa.

Koje se sve regije pomoću njega u ginekologiji mogu tretirati?

Velike i male usne, ulaz u vaginu, zidovi vagine, međica i predeo oko uretre.

Kako izgleda intervencija i koliko traje?

Od pacijentkinje se uzima 4ml venske krvi koja se centrifugira, čime se iz nje izdvaja plazma obogaćena trombocitima. Dobijeni serum se aplikuje u odabrane intimne regije. 

Ukoliko se želi produženi efekat, postoje sistemi sa dodatkom hijaluronske kiseline – pomoću njih može se postići dodatni volumen i povećati efekat kako osećaja suženja i elastičnosti vagine, tako i uživanja u intimnom odnosu. Intervencija traje oko 30 do 40 minuta, što obuhvata i aplikaciju anestetičke kreme, vađenje i centrifugiranje krvi. Intervencija nije bolna i nakon nje nema perioda oporavka.

Koliko intervencija je potrebno?

Tretman se radi tri puta, u razmaku od dva do tri meseca. Još bolji efekat postiže se ukoliko se kombinuje sa laserskim tretmanima, čiji se broj i način određuje nakon praćenja rezultata i individualan je za svakog pacijenta, u zavisnosti od početnog stanja i odgovora organizma.

Da li je nakon tretmana neophodna posebna nega?

U naredne dve nedelje nakon intervencije preporučuje se uzdržavanja od seksualnih odnosa i izbegavanje težih fizičkih aktivnosti.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Savetuju se Kegelove vežbe, a tretmani se mogu ponavljati prema potrebi, kada se oseti slabljenje efekata. Svakako, preporučuje se ponavljanje ove procedure na 18 do 24 meseca, a može i ranije, takođe prema potrebi.

Pišite nam