Utvrđivanje trudnoće

Utvrđivanje trudnoće

o-uslugama

Utvrđivanje trudnoće

Najčešći simptom trudnoće je izostanak menstruacije, ali postoje i drugi znaci koji mogu ukazati na trudnoću. Učestalo uriniranje, nepodnošenje intenzivnih mirisa, stalni umor, promene apetita, metalni ukus u ustima, jutarnja mučnina, povraćanje, osetljivost i uvećanja grudi, promena raspoloženja… 

Ništa od ovog nije siguran znak trudnoće i ne moraju se javiti svi simptomi, ali ako postoji više njih, treba uraditi test ili otići kod ginekologa.

Koliko su tačni komercijalni testovi na trudnoću?

Komercijalni testovi na trudnoću su vrlo osetljivi i pouzdani ako se koriste prema datim uputstvima. Ovi testovi se uglavnom koriste na isti način – pipetom koja se nalazi u kompletu. Uzme se uzorak prvog jutarnjeg urina, kapne na posebnu pločicu i očita rezultat. Na kutiji morate proveriti  kako se očitava, jer se nekada razlikuju načini tumačenja rezultata.

Laboratorijska analiza za utvrđivanje trudnoće

Veoma siguran pokazatelj je određivanje nivoa beta HCG u krvi, koji ukazuje na to da postoji trudnoća, ali ne i gde je trudnoća. 

Ultrazvučni pregled

Najbolji i najsigurniji način da se uverite da ste trudni jeste da posetite svog ginekologa. Ginekologa će uraditi pregled i ultrazvuk i na taj način sa sigurnošću utvrditi trudnoću, starost trudnoće i potvrditi da je u trudnoća u materici i koliko ima beba.

Cenu usluge Utvrđivanje trudnoće možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam