Laserski piling lica

Primena lasera

o-uslugama

Primena lasera

Laseri se u dermatologiji koriste više od četiri decenije, ali ubrzan razvoj tehnologije poslednjih godina proširio je terapijske mogućnosti, te su laserske intervencije sve češći izbor pacijenata za brzo i efikasno rešenje različitih dermatoloških, estetskih i ginekoloških problema.

Primena lasera u dermatologiji i ginekologiji je veoma široka, a ono što ove intervencije izdvaja od konvencionalnih metoda je: 

  • maksimalna bezbednost
  • manja invazivnost
  • preciznost
  • prijatniji osećaj za pacijenta
  • kratkotrajan oporavak nakon tretmana
  • izuzetni, trajni rezultati koji su vidljivi ubrzo nakon tretmana.

Laserski tretmani mogu se raditi uvek – nema starosnih granica jer se promene na koži mogu pojaviti u različitim dobima, stoga ih mogu raditi svi koji imaju indikacije. U našoj poliklinici koristimo vrhunske lasere najnovije generacije, za intervencije iz svih domena dermatologije i estetike.

Kako deluju laseri?

 Laserski snop prodire u različite nivoe kože, shodno efektu koji se želi postići. U zavisnosti od toga šta želimo postići odabiramo:

  1. vrstu lasera 
  2. dužinu impulsa
  3. energiju
  4. veličinu tačke.

Na primer: ako želimo uklanjanje gornjih slojeva kože (piling), koristimo erbijumski laser, kratke dužine impulsa, velike tačke – skidaju se gornji slojevi kože i otkriva nova, mekša, blistava koža, uz poboljšanje teksture i blago zatezanje. 

Ako je cilj uklanjanje promene na koži (bradavice, kondiloma, seboroicne keratoze) koristimo isti laser, kraći impuls i malu tačku, čime se zauvek uklanja promena. 

Kada je potrebno stvaranje kolagena u cilju zatezanja, erbijumskim laserom se – dugim pulsevima – zagreva tkivo koje postaje čvršće i elastičnije, podmlađeno. 

Ginekološki problemi poput nevoljnog oticanja urina, suvoće vagine ili spuštanja bešike zahtevaju samo stvaranje kolagena, što se laserom postiže tako što se deluje veoma dugim pulsevima koji ne samo da stvaraju novi kolagen nego i učvršćuju stari, i deluju na stvaranje novih krvnih sudova čime se zateže i učvršćuje tkivo. 

Talasna dužina neodimijumskog lasera deluje na više načina – od zagrevanja dubokih struktura tkiva preko dejstva na upaljenim područjima do apsorpcije u melaninu. 

Efekat zagrevanja dubokih struktura tkiva koristi se u podmlađivanju tkiva, a umirujući efekat na upale u koži na lečenje akni i crvenila kod rozacee

Za lasersku epilaciju koristi se svojstvo lasera da kratkim impulsima deluje na pigment u dlaci i ćelije dlake koje se brzo dele i na taj način ih uklanja, a duge impulse velike energije koristimo da bi ih upila crvena krvna zrnca, čime se uklanjaju kapilari

Kombinaciju ova dva lasera koristimo kada hoćemo više efekata – neodimijumom zagrevanje i remodelovanje starog kolagena i stimulacija kolagena i elastina, a erbijumom zagrevanje kolagena na najdubljim nivoima u cilju zatezanja, kao i piling. 

Sve ovo se radi u okviru laserskog podmlađivanja 4D, kada hoćemo maksimalne efekte. Kombinacija dva lasera se koristi i kod topljenja masnih naslaga -TightSculptinga, gde je prvi korak lasersko topljenje masti u cilju stimulacije metabolizma ćelija masnog tkiva. Druga etapa intervencije je poboljšanje elastičnosti kože upotrebom energije erbijumskog lasera koji – sem što povećava elastičnost kože, stimuliše kolagen, remodeliše ga i započinje proces stvaranja novog kolagena.

Posebna vrsta lasera je Q switch neodimijumski laser koji veoma kratkim nanosekundnim i pikosekundnim impulsima uspešno uklanja sve pigmente – tetovaže, sunčane fleke, melazmu. Kratki impulsi usitnjavaju pigment nakon čega se uklanja iz kože. Osim toga, frakcionisani kratki neodimijumski impulsi ovog lasera remodeluju kolagen na dubljem nivou – zato je ovaj laser sjajan za terapiju ožiljaka kod akni, ali i podmlađivanje kože.

Različiti dermatološki i estetski pristupi usmereni su da vas učine zdravijim, snažnijim i zadovoljnijim. Odaberite tretmane koji odgovaraju vašim idealima, poštujući sopstvenu ličnost.

Pišite nam