Biopsija grlića materice

Biopsija grlića materice

o-uslugama

Biopsija grlića materice

Biopsija grlića materice predstavlja uzimanje male količine materijala sa grlića specijalnim instrumentom, pod kontrolom oka ginekologa, a na osnovu postavljenja dijagnoze promene na grliću. Intervencija traje kratko i nije bolna.

Kada se radi biopsija grlića?

Biopsija grlića radi se kada postoji indikacija za utvrđivanje stanja grlića, patohistološkom analizom materijala. Može se vršiti u lokalnoj anesteziji ili u intravenskoj anesteziji/analgosedaciji. Ukoliko se radi u lokalnoj anesteziji, u grlić se na nekoliko mesta da injekcija sa lokalnim anestetikom, nakon čega se pristupa biopsiji.

Kako se radi biopsija grlića?

Nakon uvođenja u intravensku anesteziju/analgosedaciju lekar će postaviti spekulum i prihvatiti grlić instrumentom, nakon čega će se sa nekoliko mesta sa grlića uzeti biopsija posebnim klještima. U nekim slučajevima tokom biopsije radi se i eksplorativna kiretaža – dobijanje materijala iz unutrašnjosti grlića i materice.

Oporavak posle biopsije grlića materice

Neposredno nakon intervencije ne treba raditi teške poslove i imati seksualne odnose. Ukoliko se radi u anesteziji, potrebno je taj dan izbegavati upravljanje motornim vozilom.

Cenu Biopsije grlića materice možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam