Uklanjanje strija laserom

Uklanjanje strija

o-uslugama

Uklanjanje strija

Uklanjanje strija laserom je najsavremenija i najefikasnija terapija strija, jer deluje na duboke slojeve kože, uklanja staro vezivno tkivo, stimuliše stvaranje kolagena, elastina i melanina, što dovodi do smanjenja dubine strija, izmene boje i smanjenja vidljivosti ili njihovog kompletnog uklanjanja.

Kome se preporučuje lasersko uklanjanje strija?

Svima koji imaju strije – ružičaste, crvene ili purpurne linije koje se pojavljuju najčešće na trbuhu, grudima, nadlakticama, zadnjici i butinama. Nakon izvesnog vremena one promene boju i postaju beličaste, sedefaste ili sivkaste. Kod svetlih žena strije su obično ružičaste, dok su kod žena sa tamnijim tenom obično svetlije od njihove kože. Njihov izgled i boja se razlikuju, a zavise od toga koliko dugo postoje, gde se nalaze, koji im je uzrok i kakav je tip kože. Pre intervencije lekar će proveriti izgled i stanje strija i proceniti da li je ova intervencija prikladna i kakvi su očekivani rezultati.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Može da se radi na svim delovima tela – stomaku, kukovima, rukama, grudima i nogama. Ovom efikasnom, bezbolnom terapijom deluje se i na sveže i na stare strije, a istovremeno se može zatezati i koža prednjeg trbušnog zida, koja je istezanjem izgubila elastičnost.

Kako se izvodi tretman uklanjanja strija i koliko dugo traje?

Laserskim zracima se prvo prelazi nekoliko puta preko svake strije, a potom preko cele regije. Moguće je osetiti toplinu i peckanje. Kod starijih strija se mora ići dublje i može se pojaviti i minimalno krvarenje.

U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, intervencija traje između 20 i 90 minuta. Neposredno nakon intervencije moguće je nastaviti sa redovnim obavezama, ali je moguće da će se zatezanje i peckanje osećati nekoliko dana, uz pojavu manjih krastica.

Koliko tretmana je neophodno?

U najvećem broju slučajeva potrebno je 4 do 8 laserskih tretmana za postizanje maksimalnog učinka.

Nega nakon uklanjanja strija

Nakon intervencije koža može biti otečena i crvena, što prođe za nekoliko dana. Na tretirano područje nanosi se krema koju preporuči lekar, a potrebno je izbegavati izlaganje suncu najmanje mesec dana, nakon čega se, ako se koža izlaže sunčevim zracima, nanosi krema sa visokim zaštitnim faktorom. Važno je imati realna očekivanja od intervencije, a broj intervencija zavisi od izraženosti i starosti strija.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Rezultat laserskog uklanjanja strija nije trenutan – rezultati postaju vidljiviji kroz nekoliko nedelja, pa i meseci, kako koža proizvodi novi kolagen i elastin. Strije postaju bleđe i bojom se postepeno prilagođavaju tonu ostatka kože. Efekat intervencije zavisi od starosti strija, njihovog intenziteta i tipa kože, kao i broja intervencija.

Cenu Uklanjanja strija laserom možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam