PRP tretman za rast kose

PRP kose

o-uslugama

PRP tretman za rast kose

PRP tretman za rast kose je procedura koja minimalno invazivnim i prirodnim putem stimuliše regenerativne mehanizme u koži. Matične ćelije, proteini i faktori rasta iz plazme deluju na uspavane folikule dlaka, podstiču metabolizam ćelija kože i povećavaju prokrvljenost kosmate regije, što rezultira ubrzanim rastom prisutne i stimulacijom rasta nove dlake.

Kako se izvodi PRP kose?

Izvodi se tako što se 10ml krvi pacijenta centrifugira i izdvaja se koncentrovana plazma sa potentnim ćelijama. Nakon dezinfekcije kože glave, materijal se ubrizgava tankom iglom. Tretman je praktično bezbolan, te nema potrebe za anestezijom. Nuspojave poput blagog crvenila se mogu očekivati, a rizik od alergijske reakcije ne postoji jer su u pitanju sopstveni produkti organizma. Trajanje tretmana je oko 30 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Savetuje se minimum 3 tretmana u razmaku od 4 – 6 nedelja.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

U zavisnosti od odgovora kože na primenjenu proceduru, preporučuje se ponavljanje tretmana nakon 4 – 6 meseci. U dogovoru sa dermatovenerologom, PRP se može kombinovati sa laserskim tretmanom kose radi postizanja optimalnog efekta. Izbalansirana ishrana može doprineti pozitivnom efektu tretmana.

Pišite nam