Kriolipoliza Uklanjanje masnih naslaga i celulita

Kriolipoliza

o-uslugama

Kriolipoliza

Kriolipoliza je metoda kojom se na najsavremeniji način, veoma efikasno, neinvazivno, bezbolno i bezbedno uklanjaju masne naslage i celulit sa različitih regija – struka, bokova, stomaka, leđa, zadnjice, nadlaktica i nogu. 

Masno tkivo osetljivije je na hladnoću od ostalog tkiva. Kriolipolizom se niskom temperaturom deluje na masno tkivo, što dovodi do njegove kristalizacije i razbijanja zidova masnih ćelija, nakon čega se one resorbuju. Tokom intervencije koristi se nastavak CryoTube CL 02 koji, zahvaljujući vibracijama, dodatno deluje na uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, te tako povećava efekat krioipolize. 

Kome  se preporučuje kriolipoliza?

Svima onima koji žele da se oslobode lokalizovanih masnih naslaga na rukama, stomaku, butinama, zadnjici.

U cilju provere stanja organizma, pre započinjanja kriolipolize, neophodno je uraditi laboratorijske analize krvi – enzime jetre i nivo holesterola. Pre kriolipolize, nalaze kontroliše lekar, a stanje svakog pacijenta prati se i beleži u individualni karton. Nakon ove procedure moguće je ponoviti laboratorijske testove, zbog evaluacije stanja i procene učinkovitosti same metode.

Koje se sve regije pomoću nje mogu tretirati?

Nadlaktice, stomak, struk, butine i zadnjica.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na kožu se najpre nanosi provodni gel, zatim se pomoću aparata, uz konstantnu kontrolu temperature, laserskim termometrom masno tkivo hladi sve dok se ne postigne željena, niska temperatura. Tokom celog tretmana ciljni deo lagano se masira pod pritiskom Cryotube CL O2, radi povećavanja efekta kriolipolize.

Ukoliko se radi i tretman fibroznog celulita, pokreti su brži i jači. Trajanje intervencije je od 20 do 60 min, u zavisnosti od toga koja se regija tretira. Nakon nje, u narednih pet minuta, nastavlja se masaža tretiranog dela kako bi se podstakla cirkulacija i razgradnja kristalizovanih masnih naslaga.

Koliko tretmana kriolipolize je neophodno?

Ova intervencija radi se na dve do šest nedelja, sve dok se ne postigne zadovoljavajući efekat. Mogu se tretirati i dve i više zona, u razmaku od nekoliko dana.

Za još bolje rezultate, nakon smanjivanja obima kriolipolizom, savetuje se serija laserskih intervencija zatezanja kože. Laser pospešuje stvaranje novog kolagena i njegovo remodeliranje, čime se upotpunjuje novi izgled.

Nega i održavanje rezultata

Značajno poboljšanje primetno je već nakon 15 dana, dok se konačan rezultat postiže u roku od oko četiri nedelje. Ponekad je već nakon prvog tretmana moguće izgubiti i tri centimetra masnih naslaga.

Zapravo, efekat zavisi od početnog stanja organizma, ali i samodiscipline – u kojoj meri se osoba pridržava saveta o ishrani i fizičkoj aktivnosti. Uz značajno smanjenje lokalizovanih masnih depozita, bonus efekat je i to što tretirana površina kože u narednim danima postaje mekša. Rezultat terapije prati se merenjem obima tretiranih površina i njihovim beleženjem u karton pacijenta. 

Kriolipoliza je vrlo efikasna procedura. No, da bi se postigao maksimalan efekat i progresivno smanjenje masnih naslaga – bez ponovnog formiranja – potrebno je pridržavati se određenih saveta vezanih za ishranu i stil života. Preporučuje se unos što više vode, eliminisanje zaslađenih i gaziranih sokova, planiranje obroka, izbegavanje belog hleba, testenina od belog brašna, slatkiša, jako začinjene hrane, kao i one pržene, grickalica, šećera, zaslađivača, punomasnih mlečnih proizvoda, masnog mesa, putera i margarina. Neophodno je i izbegavati usku odeću, jer usporava cirkulaciju, ne prekrštati noge –  zbog zastoja u cirkulaciji, povećati fizičku aktivnost i praktikovati masažu.

Cenu Kriolipolize možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam