Lečenje cistocele

doctor

Lečenje cistocele

Cistocela predstavlja spad prednjeg zida vagine i spuštanje bešike. Uzrok ovom poremećaju stitke organa su vaginalni porođaji i mikrotraume vagine koje se događaju tokom porođaja, starenje, smanjenje nivoa hormona, ali i genetske predispozicije. Bešika gubi potporu tkiva koja su ispod nje i spušta se. 

Subjektivni osećaj je težina u donjem delu trbuha, osećaj povlačenja na dole a može se, posebno u uznapredovalim slučajevima i napipati spuštena bešika, što žene uglavnom opisuju kao da osećaju neku lopticu koja se nalazi u vagini ili ispred nje.

Kako se može lečiti cistocela?

U početnim stadijumima laser je odlična opcija za terapiju cistocele prvog i drugog stepena. Laserom se deluje na tkivo, stvara se novi kolagen, učvršćuje se i podiže prednji zid vagine, čime se podiže i bešika kod manjih spadova. Rezultat je veća podrška bešici i smanjenje opuštanja prednjeg zida vagine i bešike.

Na cistocelu se može delovati i magnetnom terapijom, na magnetnoj stolici.

StarFormer IntimaWave magnetna stolica je nov pristup terapiji problema karličnog dna – neinvazivna magnetna stimulacija mišića visokog intenziteta omogućava brzo i jednostavno jačanje mišića karličnog dna bez ikakvog napora. HITS™ tehnologija selektivno deluje na mišiće leđa karličnog dna, jača ih i time rešava mnoge probleme koji proističu iz slabljenja mišića poda karlice koji su važni za podršku svih organa abdomena.

Kako izgleda tretman na magnetnoj stolici?

U terapiji cistocele koristi se istovremena stimulacija mišića karličnog dna i leđa. Tokom terapije se, u odeći, sedi u udobnoj magnetnoj stolici, u kojoj se u sedištu i naslonu za leđa nalaze ugrađeni magnetni aplikatori koji generišu magnetne impulse. Oni prolaze kroz odeću i kožu do najdubljih mišića, do kojih je inače nemoguće doći – i stimulišu ih, izazivaju njihove kontrakcije, povećavajući snagu mišića. Rezultat je efikasno jačanje mišića karličnog dna, davanje podrške bešici i samim tim podizanje bešike.

Terapija je potpuno neinvazivna, bezbolna i nema nuspojave.

Koliko terapija je potrebno za lečenje cistocele?

Radi se 12 terapija, dva do tri puta nedeljno u prvoj seriji. Terapija se može ponoviti ukoliko je potrebno, a najbolji su rezultati kada se kombinuje magnetna stolica sa laserskom terapijom cistocele

Cenu terapije cistocele magnetnom stolicom možete naći u našem Cenovniku.

 

Pišite nam