Hemijski piling Najbolji dermatolozi Novakov

Hemijski piling

o-uslugama

Hemijski piling

Hemijski piling odstranjuje površinski, izumrli sloj kože i omogućava njegovo obnavljanje. Idealan je za uklanjanje početnih znakova starenja i za zatezanje kože, kao i za uklanjanje ožiljaka od akni, fleka nastalih kao posledica izlaganja sunčevim zracima, proširenih pora i grube, stare kože.

Pilinzi mogu biti različite jačine, odnosno dubine dejstva. Piling srednje dubine obično se radi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA – trichlor acid) koji deluje na dublje slojeve kože, te se njime umanjuju dublje bore i ožiljci i veće nepravilnosti.

Kome se preporučuje hemijski piling?

Svima koji žele da smanje nepravilnosti na koži, ujednače ten i imaju sjajnu kožu.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Na prethodno očišćenu i pripremljenu kožu nanosi se rastvor kiseline u nekoliko slojeva. Hemijski piling nije bolan – subjektivni osećaj ide od blagog do jačeg peckanja, a koža se dodatno hladi.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj intervencija zavisi od stanja kože i efekata koje želimo da postignemo. Obično se savetuje od 3 do 6 tretmana, u razmacima od 2 do 4 nedelje.

Nega i održavanje rezultata 

Očekivano je crvenilo i perutanje kože, a njihovo trajanje i intenzitet zavisi od tipa kože i dubine pilinga. Potrebna je intenzivna hidratacija kože preparatima koje preporuči lekar. Na kožu se uvek mora nanositi krem sa visokim zaštitnim faktorom SPF 50+, jer može doći do oštećenja mlade kože koja se otkriva nakon pilinga.

Rezultati se održavaju periodičnim ponavljanjem tretmana, u dogovoru sa vašim lekarom. Hemijski piling, kao i laserski piling se rade tokom jeseni, zime i ranog proleća – ne savetuju se tokom toplih meseci.

Pišite nam