Mezoterapija kose Novi Sad

Mezoterapija kose

o-uslugama

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je minimalno invazivna procedura tokom koje se svi aktivni sastojci potrebni za rast kose dopremaju u kosmati deo glave. Mezoterapijski koktel za kosu sadrži hranljive supstance i vitamine koji deluju na uspavane folikule dlaka, podstiču metabolizam ćelija kože i sprečava dalje opadanje kose, ubrzava rast prisutne i stimuliše rast nove dlake.

Savetuje se pacijentima oba pola koji su primetili povećano opadanje kose uz prethodni pregled dermatovenerologa radi utvrđivanja uzroka opadanja.

Kako se izvodi mezoterapija kose?

Nakon dezinfekcije kože glave, mezoterapijski koktel se ubrizgava tankom iglom. Tretman je praktično bezbolan, te nema potrebe za anestezijom. Nuspojave poput blagog crvenila su očekivane i brzo prolaze. Tretman traje oko 30 minuta.

Koliko tretmana je neophodno?

Savetuje se minimum 6-8 tretmana u razmaku od 2 nedelje. U zavisnosti od odgovora kože na primenjenu proceduru, preporučuje se ponavljanje tretmana nakon 4 – 6 meseci. U dogovoru sa dermatovenerologom, mezoterapija se može kombinovati sa laserskim tretmanom kose radi postizanja optimalnog efekta. 

Nega nakon mezoterapije kose

Nakon tretmana nije potrebna posebna nega. Kosa se može prati sutradan.

Cenu Mezoterapije kose možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam