Laserski tretman kose

Laser kose

o-uslugama

Laser kose

Laserski tretman za rast kose je minimalno invazivna procedura kojom se na prirodan način stimuliše rast dlake. Ciljanim i kontrolisanim delovanjem laserske energije na kosmati deo glave aktivira se niz složenih međućelijskih reakcija koji povećava prokrvljenost regije, smanjuje upalnu reakciju i ubrzava metaboličke procese u koži, što kao rezultat ima smanjeno opadanje kose i rast nove dlake.

Kome se preporučuje laserski tretman za rast kose?

Može se primeniti već sa prvim znacima opadanja kose kod osoba oba pola. Pre nego što se donese odluka o tretmanu savetuje se pregled dermatovenerologa da bi se ustanovio uzrok opadanja kose, radi individualnog pristupa svakom pacijentu kako bi se postigli optimalni rezultati.

Kako izgleda laserski tretman za rast kose?

Tokom tretmana, laserskom energijom se zagreva odabrana regija. Tretman je bezbolan – moguće je osetiti blagu toplotu i povremeno peckanje, ali nema potrebe za anestezijom. Nakon intervencije se vidi crvenilo tretirane regije koje brzo nestaje. U danima nakon tretmana može se osetiti zatezanje i i javiti blagi otok, i perutanje kože. Tretman traje od 15 do 30 minuta, a dužina zavisi od veličine regije koja se tretira.

Koliko tretmana je neophodno?

Preporučen broj tretmana zavisi od tipa i intenziteta opadanja kose, od 4 – 10, na 2 – 4 nedelje.

Da li je nakon tretmana potrebna nega?

Nema oporavka nakon laserske terapije – pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima
nakon tretmana.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Savetuje se periodično ponavljanje laserskog tretmana te upotreba preparata za negu kose i kože glave prema savetu dermatologa. Moguća je i oralna terapija suplementima, kao i kombinacija sa mezoterapijom ili PRP kose.

Pišite nam