Uklanjanje ožiljaka od akni

Uklanjanje ožiljaka od akni

o-uslugama

Uklanjanje ožiljaka od akni

Lečenje akni zavisi od više faktora, a najviše od oblika akni koji je zastupljen.

Lečenja blažih oblika akni se uglavnom sprovodi topikalnom terapijom, tj. nanošenjem krema, losiona ili gelova. U njima se nalaze aktivne supstance poput antibiotika, benzoil-peroksida ili derivata vitamina A koji smanjuju upalne promene i sprečavaju nastanak novih promena.

Lečenje težih oblika akni često zahteva sistemsku terapiju jer ovi oblici mogu ostavljati ožiljke na licu, koji predstavljaju značajan estetski problem za pacijente. Sistemsko lečenje akni podrazumeva upotrebu antibiotika ili derivata vitamina A koji smanjuju upalu i sprečavaju pojavu novih akni.

Kako izlečiti akne?

Lečenjem akni se bavi dermatovenerolog. Nakon pregleda kože i razgovora sa vama, dermatolog će naći najbolju terapijsku opciju za vas. Lečenje akni može biti zahtevno i dugotrajno i zahteva strpljenje i upornost kako pacijenta, tako i lekara.

Proizvodi za negu kože sklone aknama

Da bi lečenje akni bilo uspešno, osim terapije, potrebno je upotrebu preparata za negu kože treba svesti na minimum – treba izabrati blagi gel za umivanje, kremu za negu kože u obliku fluida ili gel kreme koji su lagane teksture i ne zapušavaju pore i kremu sa zaštitni faktorom SPF 30+, jer akne mogu ostaviti fleke na koži nakon što se povuku, a upotreba zaštitnog faktora će sprečiti njihovu pojavu.

Uklanjanje ožiljaka od akni

Ožiljci od akni se najčešće uklanjaju nakon što se uspešno završi lečenje akni – dok god se javljaju nove akne i ostavljaju ožiljke za sobom, treba lečiti aktivne promene. Nakon toga se može pristupiti uklanjaju ožiljaka od akni Er:Yag laserom koji ih veoma uspešno rešava.

Pišite nam