Urgentna inkontinencija

doctor

Urgentna inkontinencija

Urgentna inkontinencija (hiperaktivna bešika) je stanje kod kog postoji česta potreba za mokrenjem i gubitak kontrole nad bešikom – mišić mokraćne bešike kontrahuje se suviše često, čak i situacijama kada nije potpuno puna. Mozak od bešike dobija impuls da postoji potreba za mokrenjem i zbog toga se stvara nagon da se odmah urinira.

Tokom dana se obično mokri šest ili sedam puta, što zavisi od količine unešene tečnosti, ali uglavnom kada mozak dobije znak da je mokraćna bešika puna, što se dogadja kada u njoj ima izmedju 200 i 250 ml urina. Kod hiperaktivne bešike potreba za uriniranjem javlja se i do 20 puta dnevno, a mokre se sasvim male količine, čak i tokom sna, koji može biti potpuno poremećen stalnim prekidima.

Posledice urgentne inkontinencije

Ovaj poremećaj, zbog remećenja normalnog ritma života, može dovesti do emotivnih promena, depresije, nesanice i stalnog umora, te je potrebno obratiti se lekaru, koji će nakon različitih ispitivanja – od postojanja urinarne infekcije, ginekološkog pregleda, ultrazvučnog ispitivanja količine urina u bešici posle mokrenja, neuroloških do uro-ginekoloških pretraga – ustanoviti vrstu poremećaja i dati terapiju.

Terapija urgentne inkontinencije

Terapija obuhvata vežbe za mišiće karlice (Kegelove vežbe), smanjenje telesne mase, promene ponašanja – mokrenje posle mokrenja, mokrenje prema odredjenom rasporedu, trening bešike, merenje unosa tečnosti, izbegavanje kofeina i alkohola, te odredjene lekove. U obzir dolaze i injekcije botoksa, stimulacija nerava, te, retko, hirurški zahvati.

Lečenje urgentne inkontinencije magnetnom stolicom

StarFormer IntimaWave magnetna stolica je novi pristup lečenju urgentne inkontinencije. Neinvazivna magnetna stimulacija tkiva karličnog dna poboljšava cirkulaciju u tom delu čime se utiče na nerve – vežbaju se mišići ali i deluje na neurološki deo problema. Neinvazivna magnetna stimulacija mišića visokog intenziteta (high intensity Tesla magnetic stimulation – HITS™), popravlja stanje karličnog dna i pomaže u lečenju urgentne inkontinencije.

Kako radi IntimaWave magnetna stolica?

U terapiji urgentne inkontinencije koristi se stimulacija mišića karlice i leđa. Tokom terapije se, u odeći, sedi u udobnoj magnetnoj stolici u kojoj se u sedištu i u naslonu nalaze ugrađeni magnetni aplikatori, koji generišu magnetne impulse. Impulsi prolaze kroz odeću i kožu do najdubljih mišića, do kojih je inače nemoguće doći, stimulišu ih, izazivaju kotrakcije, povećavajući snagu mišića i prokrvljenost dela na koji se deluje, na taj način poboljšavajući i stanje nerava. Rezultat je efikasno uklanjanje tegoba nevoljnog oticanja urina – urgentne inkontinencije.

Terapija je potpuno neinvazivna i bezbolna, i nema nuspojave.

Cenu tretmana Urgentne urinarne inkontinencije magnetnom stolicom možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam