Botoks

o-uslugama

Botoks

Botoks privremeno blokira mišiće gornje trećine lica čime se gubi mogućnost prekomerne mimike, te koža iznad tih mišića postaje zategnuta, bez bora. Efekat traje u zavisnosti od doze i prethodnog stanja, ali i od metabolizma pacijenta.

Botoks nikada ne treba da napravi „smrznuto lice“ kojim bi se izgubila mogućnost ispoljavanja emocija, nego da blokira mišiće odgovorne za pravljenje grimasa i samim tim bora. Samim tim, postoji mogućnost da lice izgleda manje ljuto i manje tužno, a da se izraze emocije i ne izgubi individualnost. 

Ko je kandidat za botoks?

Svi koji žele da spreče ili uklone bore izmedju obrva, oko očiju i na čelu. Botoks se može koristiti i za sprečavanje nastanka bora – nikada nije prerano za intervenciju – što se ranije aplikuje, manja je verovatnoća da će se pojaviti bore. Da li ste pravi kandidat za botoks, proverite u našem članku o tome kada je pravo vreme za aplikovanje botoksa.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Botoks se koristi za uklanjanje mimičnih bora izmedju obrva, oko očiju, na čelu ili za terapiju prekomernog znojenja – hiperhidrozu.

Kako se izvodi tretman?

Tretman se izvodi aplikacijom botoksa u željenu regiju mikroiglama. Pre intervencije se koža očisti i dezinfikuje, nanosi se anestetik krem, tako da intervencija nije bolna.

Koliko tretmana botoksom je neophodno?

Jedan tretman je obično dovoljan. Nekad je potrebno doći na dodatnu intervenciju da bi se aplikovala dodatna količina botoksa u cilju postizanja boljeg efekta („top up“) – uvek je bolje dati manje, pa dodati kada se vidi pun efekat.

Režim nege nakon aplikovanja botoksa

Nakon intervencije ne treba masirati niti trljati regiju u koju je injektovan botoks, intenzivno vežbati ili piti alkohol 24 h nakon intervencije, ne treba ležati bar četiri sata nakon intervencije i treba izbegavati terapiju aspirinom, ibuprofenom i naproksenom, a maksimum efekta će biti vidljiv nekoliko dana nakon intervencije. 

Neželjeni efekti intervencije su retki i prolazni – otok i pojava modrice na mestu uboda ili glavobolja su mogući. 

Održavanje i trajanje rezultata 

Posle aplikacije botoksa, koža će izgledati sjajno i zategnuto, jer se odmara od stalnih, prekomernih kontrakcija mišića. Tretman se ponavlja kada efekat botoksa popusti, uglavnom na 6 meseci. Važno je da intervenciju radi iskusan lekar, sa odgovarajućom edukacijom.

Cenu apliciranja Botoksa možete pronaći u našem Cenovniku.

Pišite nam