Uklanjanje hiperpigmentacija

Uklanjanje hiperpigmentacija

o-uslugama

Uklanjanje hiperpigmentacija

Bezbedna i bezbolna metoda kojom se uspešno tretiraju hiperpigmentacije čak i najosetljivije kože, nastale kao posledica prekomernog izlaganja sunčevim ili UV zracima u solarijumu, staračke mrlje – solarni lentigo ili fleke nastale u trudnoći. 

Najpodložnije flekama su osobe svetle puti čija koža lako izgori na suncu. Neke pigmentacije ne mogu se sasvim ukloniti, ali im se izgled može ublažiti, a tretira se i okolna koža, da bi region bio ujednačenog izgleda.

Pre intervencije pigmentna promena se uvek mora detaljno pregledati i klasifikovati i tek nakon toga odlučiti o načinu i vrsti uklanjanja, jer se laserom kožna promena odstranjuje u celini, te nema mogućnosti da se odstranjeno tkivo pošalje na patohistološku pretragu.

Koje se sve regije mogu tretirati?

Sve regije na kojima postoje hiperpigmentacije – najčešće je to na koži ruku, potkolenica, stopala, i na licu. Sve su to regije koje su izložene suncu.

Kako se izvodi tretman uklanjanja hiperpigmentacija?

U prvom delu intrevencije laserski snop se usmerava na tretirano područje, pigment selektivno apsorbuje svetlost, zagreva se i „razbija“ na manje celine koje se uklanjaju prilikom prirodnog perutanja kože. U drugom delu intervencije radi se frakcionirana ablacija predela fleke i okolne kože. Tokom intervencije oseća se blago peckanje.

Koliko tretmana je neophodno da bi se fleke uklonile?

Broj tretmana zavisi od veličine promene, vrste pigmentacije i starosti i stanja kože, uglavnom između dva i četiri tretmana, u razmacima od mesec dana.

Nega nakon tretmana

Najčešće se, kao reakcija na tretman, javlja crvenilo koje kod većine ljudi ubrzo nestaje. Moguć je i blagi otok koji nestaje u roku od nekoliko dana. Obavezna je redovna hidratacija i nega preporučenim kremama, korišćenje krema sa visokim SPF, kao i izbegavanje izlaganja sunčevim zracima, uz zaštitu odećom.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Redovnom negom, izbegavanjem izlaganja suncu i korišćenjem zaštite sa visokim SPF. Tamne mrlje se nekad mogu u potpunosti ukloniti, ali ponekad se mogu ponovo pojaviti.

Pišite nam