Kada je vreme za podmlađivanje?

Šta se od tretmana radi u dvadesetim, šta u tridesetim godinama, a šta još kasnije? Koje sve tretmane imamo na raspolaganju?

Kada početi sa estetskim intervencijama podmlađivanja? Kako da odaberemo vreme i tretmane, a da nije „suviše rano“ ali onda, ni „suviše kasno“?

Teenage period

Kao prvo, različite estetske intervencije ne rade se samo u cilju podmlađivanja. Već u tinejdžerskom periodu treba početi sa negom – od aplikacije različitih krema, preko poseta kozmetičaru, do konsultacija dermatologa u slučajevima u kojima je to potrebno. Akne zahtevaju terapiju nakon konsultacije dermatologa, a laserska terapija akutnih akni tako i terapija ožiljaka od akni vrlo je efikasna. I lasersko čišćenje lica je vrlo efikasno u ovom periodu.

Šta raditi sa licem u dvadesetim?

Već od ranih dvadesetih godina nakon stresnih perioda, a posebno posle leta i izlaganja suncu moguće je raditi intervencije kao što su mezoterapija, plazma regeneracija PRP, hemijski piling, i – najefikasniji od svih – laserski piling, a moguće je kombinovati laser i PRP za još bolje rezultate.

Oni koji bi želeli punije usne i istaknutije jagodice i u ovom periodu se odlučuju za hijaluronski filer, a oni koji žele da uklone prve bore i da održavaju konture donje ivice lica 4D laser.

U ovom periodu – a i u svim kasnijim, za održavanje linije tela, odnosno ulanjanje lokalizovanih masnih naslaga moguće je raditi različite terapije – izbor može biti kriolipoliza i laserski „konturing“ tela.

I najvažnije – šta u tridesetim i četrdesetim

U tridesetim, a posebno posle 40. rođendana i kasnije, potrebno je sve više nege. Nadoknada volumena koga ima sve manje kako vreme otiče radi se kvalitetnim hijaluronskim filerima, podmlađivanje kože laserom, da koža zablista i uklone se pliće bore, fleke i tragovi sunčanja, 4D laserski lifting idealna je za kompletno podmladjivanje lica, vrata, dekoltea, podizanje donjeg dela lica – na najprirodniji mogući način, stvaranjem sopstvenog kolagena. Ukoliko je lice kompletno „palo“, izgubila se kontura donjeg dela lica – rešenje je podmlađivanje filerima. Ne treba zaboraviti ni ruke – uklanjanje posledica sunčanja sa nadlanica podmlađuje njihov izgled.