Čišćenje lica laserom – Rešenje za masnu kožu

U kom periodu života se najčešće manifestuje ovaj problem? Šta sve može da prouzrokuje prekomernu produkciju sebuma? Koji su sve benefiti tretmana laserom?

Masna koža sa zapušenim porama, na kojoj se posledično manifestuju akne, čest je problem u tinejdžerskoj dobi, ali se može javiti i kasnije tokom života. Ovaj tip kože proizvodi mnogo više sebuma nego što je potrebno, što može biti uzrokovano različitim faktorima: genetskom predispozicijom, stresom, hormonskim fluktuacijama, ali i nezdravim životnim navike koje stimulišu lojne žlezde i dovode do pojave nečistoća na koži.

Posledica ove hiperprodukcije sebuma je zapušavanje pora i pojava akni ne samo na licu, već i na različitim delovima tela ˗ vratu, grudima, leđima, ramenima. Takođe, usled prevelikog lučenja sebuma, dolazi i do narušavanja kiselog omatača koža, pa bakterije mnogo brže prodiru u pore i uzrokuju upalne procese na koži.

Šta se rešenje za masnu kožu?

Održavanje kože čistom osnovni je korak u režimu nege ovog tipa kože. Ukoliko to činite u kućnim uslovima, veoma je važno da koristite dermatološki testirane preparate, specijalno formulisane za ovaj tip kože. Nipošto ne pribegavajte ceđenju bubuljica ˗ tako možete izazvati infekcije, kao i stvaranje ožiljaka.

Mnogo efikasniji i bezbedniji način da održite kožu čistom jeste tretman laserom. Pomoću ove metode deluje se na proširene pore koje se smanjuju, pa masnoća i nećistoća mnogo lakše izlaze iz njih. I ne samo to ˗ nakon nekoliko tretmana i mogućnost nastanka bubuljica i mitesera se smanjuje.