Higijenski tretman lica za tinejdžere

Šta je higijenski tretman lica? Kako se radi? Šta ako higijenski tretman nije dovoljan?

Higijenski tretman lica je osnova svake nege – obuhvata pregled kože, da se vidi kakav ti je tip kože i šta ti je stvarno potrebno, a kad se to utvrdi radi se sam tretman. Zašto je važno raditi redovno higijenski tretman lica u adolescentnom periodu?

Zato što je kad si tinejdžer povećan rizik od nečiste kože, bubuljica i akni, a ako se lice ne čisti pravilno, rizik je još veći. I zato – radi se čišćenje lica kod kozmetičara jednom mesečno ili jednom u šest nedelja, to već zavisi od tvog lica i o tome se dogovaraš sa kozmetičarom.

Kako se radi higijenski tretman?

Sve se započinje umivanjem lica, pa ide piling, parenje lica radi otvaranja pora, uklanjanje mitisera ceđ1enjem, čišćenje pora dezinfekcija ozonom i na kraju uživanje – masažu lica, što dovodi i do pobolšanja cirkulacije. Sve se završava maskom prilagođenom tvom tipu kože,

Šta ako higijenski tretman nije dovoljan?

Ako imaš akne, važno je da odeš i na pregled dermatologa da se vidi kako ih treba lečiti – da li je potrebno da se uključe lekovi ili da se ide na laser protiv akni. Nekad je potrebno uključiti i ginekologa, jer uzroci akni mogu da budu ginekološki ili promene u metabolizmu.