Podignute obrve i kapci bez botoksa? Da, laserom!

Kada se osvrnemo na promene koje dolaze s godinama, jedna od očiglednih je opuštanje kože, posebno na području lica. U gornjoj polovini lica, već u tridesetim možete primetiti blago spuštanje obrva, a kapci postaju teži i opušteniji kako prolaze godine. Ovaj fenomen nije samo estetske prirode, on je povezan sa procesima starenja koji se dešavaju u našem organizmu.

Zašto kapci “padaju”?

Osnovni razlog za opuštanje obrva i kapaka leži u promenama koje se dešavaju u strukturi naše kože tokom vremena, što je očekivan, fiziološki proces. Glavni faktor ovog procesa je smanjenje proizvodnje kolagena i elastina, dva ključna proteina koji održavaju kožu čvrstom, elastičnom i otpornom. Kako starimo, naš organizam proizvodi manje ovih proteina, što dovodi do gubitka tonusa i elastičnosti kože.

Osim smanjenja proizvodnje kolagena i elastina, takođe dolazi do promena u mišićnoj strukturi lica. Mišići koji pružaju potporu obrvama i kapcima postaju slabiji s godinama. Ovo slabljenje mišića doprinosi spuštanju obrva i kapaka, jer više nemaju istu potporu i tonus kao u mladosti.

Dodatno, gubitak masnog tkiva u području oko očiju može doprineti opuštanju kože. Masno tkivo deluje kao prirodni jastučić koji održava volumen i mladalački izgled lica. Kako starimo, ovo tkivo se smanjuje ili se redistribuira – pomera se, što može uzrokovati izgled opuštene kože oko očiju.

Ne morate pod nož!

VectorLift je laserski tretman koji koristi energiju neablativnog i neinvazivnog Er:YAG lasera za stimulaciju kolagena i poboljšanje tonusa kože. Ovaj laser je poznat po svojoj sposobnosti da ciljano deluje na duboke slojeve kože, podstičući regeneraciju i obnovu kolagenskih vlakana, čime se koža zateže, obrve podižu, a koža kapaka postaje zategnutija.

Kako se radi VectorLift i zašto je efikasan?

VectorLift se sastoji iz tri koraka, koji podrzumeva dubinsko zagrevanje kože gornjih kapaka, čela i prednjeg dela kose čime se postiže zatezanje kože gornjih kapaka i podizanje obrva. Tokom tretmana, laserska energija se precizno usmerava na ciljana područja, što stimuliše kontrakciju i stvaranje novih kolagenih vlakana, osnovnih strukturnih proteina kože koji joj daju čvrstinu. 

Laser deluje na stvaranje novog kolagena kroz kompleksan proces. Kada laserska svetlost prodre u kožu, ona deluje na različite slojeve dermisa, gde se nalaze kolagen i elastin. Termalni efekat lasera stimuliše aktivnost fibroblasta, ćelija koje su odgovorne za proizvodnju kolagena. Fibroblasti reaguju na toplotu iz lasera i počinju da stvaraju više kolagena

Pored stimulacije fibroblasta, laserom se takođe indukuju kontrolisane mikrotraume u koži. Mikrotraume pokreću proces zarastanja tokom kojeg telo stvara novi kolagen kako bi popravilo oštećenja. Obzirom da je u pitanju potpuno prirodan proces regeneracije kože, rezultati nastupaju postepeno i daju odmoran izgled licu.

Kada da se odlučite za VectorLift?

VectorLift je tretman za vas ako ste primetili blagi pad obrva i blago opuštanje kože gornjih kapaka, što se može desiti već u tridesetim godinama ili kasnije.

Prednosti VectorLift tretmana

Prednost VectorLift laserskog tretmana je u tome da deluje na dublje slojeve kože, gde se nalaze kolagen i elastin, bez oštećenja površnog sloja kože. Ova duboka stimulacija rezultira značajnim podizanjem i zatezanjem kože čela – čime se podižu obrve – ali i gornjeg kapka, što poboljšava njegov tonus.

VectorLift tretman je neinvazivan, tokom tretmana se može osetiti blago peckanje i toplota, a blago crvenilo i otok posle tretmana brzo prolaze. Osim zatezanja kože i podizanja obrva, tretman pomaže u smanjenju sitnih bora, poboljšava teksturu kože kapaka i čela i daje svežiji izgled, a bezbedan je za sve tipove kože.