DuoLight: Nežan i snažan laserski tretman

Koža stari, i to je neminovno. Već od sredine dvadesetih, koža proizvodi 1% manje kolagena svake godine, a vidljivi znaci starenja kože poput sitnih linija i bora, suve kože i vidljivijih pora postepeno počinju da se javljaju. Koža se menja vremenom, pa i rutina nege treba da bude prilagođena njenim potrebama, ali i laserski tretmani. 

Iako nikad nije kasno da počnete da primenjujete dermokozmetičke preparate i tretmane za negu kože, prevencija je uvek efikasnija od korekcije – što znači da treba da imate naviku da brinete o vašoj koži u mlađim godinama, tako da kad dođete u četvrdesete, koža izgleda zdravo i negovano.

Kako se menja vaša koža u dvadesetim godinama?

Dvadesete su najvažnije godine za vašu kožu jer će rituali i režimi nege koje sada uvedete uticati na izgled vaše kože u narednim decenijama. Uglavnom se sredinom dvadesetih godina primećuju prve promene na koži – ona počinje da gubi prirodnu elastičnost, a proizvodnja i regeneracija kolagenih vlakana se smanjuje.

Važni sastojci u dnevnoj rutini nege

Dvadesete su godine za zaštitu kože od sunca, hidrataciju i prevenciju. Važno je da proizvod za čišćenje ne iritira kožu, a da dobro uklanja šminku i nečistoće. Hijaluronska kiselina kao ultimativni hidratantni molekul je neophodna u dnevnoj kremi, a u takođe važno uvesti kremu ili serum sa retinolom ili hidroksi kiselinama u noćnu rutinu nege kože. Obavezna zaštita od sunca pomoću kreme koja pruža zaštitu bar od UVA i UVB zraka, kao i izbegavanje sunca kada je zračenje najjače, očuvaće kolagen i elastična vlakna u koži.

Laserski tretman kao izbor za negu kože

DuoLightidealan tretman ako hoćete da negujete vašu kožu – podrazumeva dva koraka uz kombinaciju dva laserska sistema. 

U prvom koraku, uz pomoć Er:YAG lasera, deluje se na sluznicu usne duplje, tokom kojeg se oseti samo blago peckanje. Laser emituje visoko svetlosne zrake koje prodiru duboko u tkivo, tačno ciljajući određene slojeve tkiva u kojima se laserska energija apsorbuje. Laser stimuliše proizvodnju novog kolagena u dubljim slojevima tkiva i poboljšava se struktura i elastičnost. Laser je veoma precizan i neinvazivan – nema oporavka sluznice posle tretmana

U drugom koraku, koristi se Nd:YAG laser koji zagreva kožu na dubljim nivoima, a oseti se toplota na koži. Termalni efekat lasera igra ključnu ulogu u stimulaciji fibroblasta – a time i u poboljšanju kvaliteta kože. Fibroblasti su ćelije koje se nalaze u koži i odgovorne su za proizvodnju kolagena, koji je najbitniji za čvrstoću, elastičnost i mladalački izgled kože. Termalni efekat lasera odnosi se na sposobnost lasera da emituje energiju u obliku svetlosti koja se apsorbuje u tkivu kože, pretvarajući se u toplotu. Ova toplota deluje na dublje slojeve kože, gde se nalaze fibroblasti. Kada fibroblasti primaju termalnu energiju, njihova aktivnost se poboljšava, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena. Povećana proizvodnja kolagena pomaže u zatezanju i podizanju kože, čineći je glatkom i mladolikom.

Laser preko leta?

DuoLight se može raditi kad god poželite, tokom cele godine, jer nema oštećenja površnog sloja kože i oporavka nakon tretmana, već samo dubinskog zagrevanja i stimulacije kolagenih vlakana. 

Blago crvenilo nakon tretmana je očekivano zbog termalnog dejstva lasera i veoma brzo prolazi. Ipak, obavezno je nanositi kremu sa visokim zaštitnim faktorom posle tretmana i izbegavati direktno sunčevo zračenje.