Moćni, a suptilni: Skinbusteri

Estetska dermatologija već godinama nudi mnoge tretmane koji podmlađuju kožu, poput hijaluronskih filera za definiciju, volumen i oblikovanje lica, neuromodulatore (najčešće botoks) za smanjenje bora mrštilica, lasere za uklanjanje fleka i poboljšanje teksture kože – ali ipak, tretmani za hidrataciju su uvek prvi korak u nezi kože. Novi trendovi u estetskoj dermatologiji imaju za cilj da hidriraju, zaglade i učvrste kožu bez dodavanja punoće

Jedan od najtraženijih tretmana je skinbuster, poznat kao „tretman za kvalitet kože“, na bazi hijaluronske kiseline koji hidrira i zaglađuje kožu.

Blistavu kožu doživljavamo kao zdravu i mladoliku, što se primeti posle skinbuster tretmana. Zaista, rezultati koje se postižu su potpuno drugačiji od onih koji pruža tretman hijaluronskim filerima – ili bilo koji drugi tretmani koji su bili dostupni do sad – sa ciljem da se obnovi hidratacija i zagladi površina kože, a sve to bez promene strukture lica. 

Tretman skinbusterom je idealan za sve koji žele da poboljšaju izgled svoje kože. Posebno je koristan ukoliko imate suvu ili dehidriranu kožu kojoj nedostaje sjaj. Hijaluronska kiselina, koja se nalazi u skinbusterima,  efikasno hidrira kožu iznutra, poboljšavajući njenu elastičnost i čineći je mekom i glatkom. Osim hidratacije, sknbusteri su odlični ako želite da smanjite vidljivost finih linija i bora, te da poboljšate teksturu kože

Skinbuster je izbor za vas ukoliko imate 30+ i želite “prejuvenaciju” i sprečavanje prvih znakova starenja, ali ako imate 40+ godina, a koža je postala suva i umorna, pružiće intenzivnu hidrataciju i poboljšaće tekturu kože i sitne bore.

Ono što čini skinbustere tako popularnim je činjenica da su odličan izbor za sve tipove kože i mogu se prilagoditi individualnim potrebama svakog od vas. Takođe, tretman je relativno brz i neinvazivan, sa minimalnim vremenom oporavka, što ih čini pogodnim i za one koji imaju pun raspored ili žive brzim tempom života.

Koja je razlika između skinbustera i klasičnih hijaluronskih filera?

Iako i hijaluronski fileri i skinbusteri sadrže hijaluronsku kiselinu, skinbusteri su sličniji laserima i drugim terapijama koje poboljšavaju kvalitet kože. Hijaluronski fileri imaju specifično ukrštenu hijaluronsku kiselinu, te su čvršći i traju duže. To im omogućava da dodaju volumen ili definišu konture lica. Potpuno drugačija formulacija hijaluronske kiseline u skinbusterima daje im  mekoću i manju viskoznost, te pružaju prirodnije rezultate. Svaki skinbuster proizvod jedinstven je po svom sastavu, ali pruža isti efekat – oni hidriraju kožu iznutra, poboljšavajući njen ukupni kvalitet

Umesto dodavanja volumena ili konturisanja, rešavaju sitne linije i teksturu i hidriraju suvu, beživotnu kožu.

Kako izgleda tretman skinbusterom?

Bilo da tretiramo lice, vrat, dekolte ili šake, tretman se izvodi na sličan način. Tretman skinboosterom počinje tako što se koža čisti i dezinfikuje, a može se naneti i lokalni anestetik kako bi se ublažila nelagodnost tokom tretmana. Pažljivo se aplikuju male količine hijaluronske kiseline kroz kožu u dublje slojeve sa tankom iglom, čime se koži daje potpora i neophodna hidratacija. Tretman traje nekoliko minuta do pola sata, u zavisnosti od površine koja se tretira. Nakon tretmana, mogu se javiti blago crvenilo ili otok koji brzo prolaze. 

Kakvi su efekti skinbustera?

Prvi rezultati se vide najčešće nekoliko dana nakon tretmana, koža je bolje hidrirana, ima divan sjaj i poboljšanu elastičnost i čvrstoću. Oni podstiču hidrataciju iznutra, što rezultuje sjajnijim i svežijim izgledom kože. Osim što hidriraju, postepeni efekat zatezanja dolazi zbog povećane proizvodnje kolagena. Na taj način, smanjuju fine linije i bore i čine kožu glatkom i mekanom. Efekti se postepeno pojavljuju, a koža postaje zdravija i mladolika tokom vremena.