TRETMAN POLINUKLEOTIDIMA: Inovativan, neinvazivan i savršen za sveobuhvatne rezultate

Kako koža postepeno stari, što se dešava već posle 25. godine života, često uočavamo promene poput smanjene elastičnosti, suvoće, sitnih linija i bora. Svi ovi problemi mogu biti rešeni jednim tretmanom – bioregeneracijom. 

Bioregeneracija je minimalno invazivni tretman polinukleotidima, koji potiču iz prirodnih izvora i imaju sposobnost da stimulišu regeneraciju kože na ćelijskom nivou. Ovaj inovativni tretman prevazilazi sve dosadašnje metode koje su dostupne u estetskoj dermatologiji rešavajući ne samo vidljive znakove starenja, već obnavlja kožu i na dubljim nivoima. Stimulacijom kolagena i elastina, polinukleotidi ne samo što poboljšavaju čvrstoću i elastičnost kože, već i njenu sposobnost da ostane hidrirana i glatka.

Šta su polinukleotidi?

Polinukleotidi su složeni lanci nukleotida, osnovnih gradivnih blokova ćelija, koji su ključni u različitim biološkim procesima, uključujući popravku i regeneraciju ćelija. Uloga polinukleotida u estetskim tretmanima je mnogostruka. Stimulišući prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, dva vitalna proteina koji su bitni za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože, tretmani polinukleotidima efikasno se bore protiv vidljivih znakova starenja. Kako starimo, prirodna proizvodnja ovih proteina opada, što dovodi do pojave bora, sitnih linija i gubitka čvrstoće kože. Tretman polinukleotidima rešavaju ove probleme na ćelijskom nivou, promovišući zdravlje kože iznutra. Ovaj pristup ne samo da dovodi do vidljivih poboljšanja u teksturi i tonu kože, već se i savršeno uklapa sa prirodnim procesima regeneracije kože. 

Kako deluju polinukleotidi?

Polinukleotidi funkcionišu kroz složen biološki proces jer imaju jedinstvenu ulogu u regeneraciji kože. Njihov mehanizam delovanja uključuje nekoliko koraka:

  • Stimulacija kolagena i elastina – polinukleotidi pokreću prirodnu proizvodnju kolagena i elastina u telu. Kolagen pruža strukturalnu podršku i čvrstinu koži, dok elastin doprinosi njenoj elastičnosti. 
  • Poboljšanje hidratacije – polinukleotidi povećavaju sposobnost kože da zadrži vlagu, što dovodi do izgleda kože koji je hidrirana i punija.
  • Podsticanje regeneracije ćelija – polinukleotidi su efikasni za regeneraciju i obnovu ćelija kože. Ovo je posebno korisno za kožu koja je izložena štetnom dejstvu sunčevih zraka, te polinukleotidi pomažu oštećenim ćelijama da se obnove.
Za šta se mogu koristiti polinukleotidi?

Polinukleotidi rešavaju mnoge probleme koji su vidljivi na koži lica, vrata i dekoltea:

  1. Smanjuju znakove starenja – stimulišu proizvodnju kolagena i elastina koji su ključni za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože i deluju na bore, fine linije i opuštenu kožu.
  2. Poboljšavaju hidrataciju – polinukleotidi povećavaju sposobnost kože da zadrži vlagu, što rezultira punijim i glatkim izgledom.
  3. Smanjuju vidljivost ožiljaka od akni – stimulacijom proizvodnje kolagena i elastina utiču na smanjenu vidljivost ožiljaka od akni, bilo da su na licu ili nekoj drugoj regiji tela.
  4. Poboljšavaju elastičnost – stimulacijom proizvodnje elastina, povećava se elastičnost kože, što je posebno primetno kada se polinukleotidima tretira vrat.

Polinukleotidi se bore protiv starenja na ćelijskom nivou, pre svega stimulišući proizvodnju kolagena i elastina, ključnih proteina odgovornih za strukturu i elastičnost kože. Kako koža stari, prirodna generacija ovih proteina opada, što dovodi do vidljivih znakova starenja poput bora i opuštene kože. Polinukleotidi aktiviraju fibroblaste kože, ćelije koje proizvode kolagen i elastin, te se povećava količina ovih proteina u koži. Ovaj porast ne samo što poboljšava čvrstoću kože, već i smanjuje pojavu drugih znakova starenja.

Pored zatezanja kože, polinukleotidi značajno poboljšavaju hidrataciju sinergistički sa hijaluronskom kiselinom, koja je zadužena za zadržavanje vlage, te se smanjuju znakovi kao što su suvoća i fine linije. Polinukleotidi takođe ubrzavaju popravku i obnovu ćelija kože, procese koji prirodno usporavaju s godinama. 

Tretman polinukleotidima

Pre tretmana, koža se očisti i dezinfikuje, te se nanese anestetik krem kako bi tretman bio u potpunosti bezbolan. Nakon toga se polinukleotidi mikroiglama aplikuju u željenu regiju – lice, vrat, dekolte ili šake. 

Kada se vide rezultati?

Prvi rezultati i osvežena, jedna koža vidljivi su za nekoliko dana, međutim, pun efekat očekujte za nekoliko nedelja. Ovaj postepeni napredak je sasvim očekivan zbog prirode dejstva polinukleotida, koji deluju tako što stimulišu prirodne procese proizvodnje kolagena i elastina u telu. Kako ovi procesi uzimaju vremena, izgled kože poboljšava se postepeno i primetićete razliku u hidrataciji kože, teksturi i elastičnosti u prvom mesecu, sa posetepenim poboljšanjem čvrstoće i smanjenjem sitnih linija i bora tokom narednih meseci. 

Tretman polinukleotidima pružaju sveobuhvatno rešenje u jednom tretmanu za znakove starenja poput smanjene elastičnosti, suvoće, sitnih linija i bora. Koristeći moć bioregeneracije, ovi tretmani ciljaju sve uzroke starenja na ćelijskom nivou i nude rezultate koji su prirodni i dugotrajni. Kroz stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina, poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, te podstiču regeneraciju ćelija i postiže se mladolik i prirodan izgled koji traje.